Το… μαύρο ερώτημα της Μπαρτσελόνα: Να αποσυρθεί ή όχι η φανέλα με το 10;

Η Μπαρτσελόνα έχει μπροστά της τον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας και τη μάχη για το Πρωτάθλημα. Όσο σημαντικά κι αν είναι αυτά, το μυαλό όλων στην Βαρκελώνη είναι μόνο σε ένα γεγονός: Τι θα αποφασίσει ο Λιονέλ Μέσι!

Ο Λαπόρτα είναι αισιόδοξος, γενικά υπάρχει αισιοδοξία για την παραμονή του Αργεντινού, όμως όσο δεν προκύπτει κάτι επίσημο απ’ τα χείλη του ίδιου, ουδείς εφησυχάζει. Και πολλοί ήδη σκέφτονται την επόμενη μέρα!

Όχι σε επίπεδο αντικατάστασης σε ενδεχόμενη αποχώρηση, αλλά στο πώς θα τιμηθεί ο ποδοσφαιριστής που δίχως άλλο «σημάδεψε» την καλύτερη εποχή στην ιστορία των «μπλαουγκράνα».

Το ερώτημα που συζητιέται περισσότερο σε κάθε αντίστοιχο… καφενείο της Βαρκελώνης, είναι ένα: Πρέπει να αποσυρθεί η φανέλα με το νούμερο 10 ή όχι;

Οι διαφωνίες είναι πολλές. Οι μισοί υποστηρίζουν πως είναι τέτοια η συνεισφορά του Μέσι που σαφώς πρέπει να μείνει για πάντα δικό του αυτό το νούμερο και να μην το φορέσει κανείς ξανά! Υπάρχουν όμως κι αυτοί που επιμένουν πως η Μπαρτσελόνα είναι τεράστιο κλαμπ οπότε το «10» πρέπει να δίνεται σε όποιον ποδοσφαιριστή επιλέγεται.

Σιγά-σιγά ακόμη κι άνθρωποι που έχουν τη δική τους ιστορία στην Μπαρτσελόνα απαντούν σε αυτό το ερώτημα. Όπως ο Άντονι Θουμπιθαρέτα. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας των Καταλανών, που είχε και ρόλο τεχνικού διευθυντή στην ομάδα, δήλωσε πως δεν πρέπει να αποσυρθεί το «10» αν αποχωρήσει ο Μέσι, καθώς για την Μπαρτσελόνα η ζωή πρέπει να συνεχιστεί μετά τον Αργεντινό!

 

To Top