ΑΠΟΨΕΙΣ

Το μεγάλο λάθος με Μήτρογλου σε μια… κακόγουστη “ταινία” 265 λεπτών!

Ο Άρης, ο Θόδωρος Καρυπίδης, ετοιμάζονται να πληρώσουν ακόμη ένα μεγάλο λάθος σε μια κακόγουστη “ταινία” διαρκείας 265 λεπτών. Τόσα όσα αγωνίστηκε με τη φανέλα του Άρη ο Κώστας Μήτρογλου.

Ένας πρώην διεθνής, ένας πρώην… μπόμπερ, ο οποίος -όπως έδειξε η ιστορία- επέλεξε να βάλει τίτλους τέλους στην συνεργασία του με τους κιτρινόμαυρους, πολλούς μήνες πριν, με άδοξο τρόπο. Ίσως βάζοντας τους τίτλους τέλους στην ίδια την καριέρα του, που έχει λαμπρές στιγμές επιτυχιών, αλλά τελευταία περιείχε μόνο γκρίζες (και άδειες) σελίδες.

Ο Κώστας Μήτρογλου φόρεσε την φανέλα του Άρη σε 11 αγώνες, αγωνιζόμενος σε 265 λεπτά  και πετυχαίνοντας δυο γκολ. Το τελευταίο του γκολ με τον ΟΦΗ, στις 14 Μαρτίου 2021, όταν και τραυματίστηκε στο 22’…  Είχε προηγηθεί το πέναλτι-γκολ στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Η τελευταία συμμετοχή του σε αγώνα της ομάδας ήταν στις 22 Ιουλίου 2021, στον πρώτο αγώνα με την Αστάνα στο Καζακστάν. Τότε τραυματίστηκε και δεν έπαιξε ξανά. Σε όλο αυτό το διάστημα υποβαλλόταν σε θεραπείες για τη θλάση που είχε υποστεί.

Ο Άρης του ζήτησε τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις να λύσουν πρόωρα το υψηλότατο συμβόλαιο, για να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του, από τη στιγμή που αυτή η σχέση δεν είχε κολλήσει για πολλούς και διάφορους λόγους. Ήταν φανερό ότι ο Μήτρογλου ποτέ δεν πέρασε με… κέφι την πύλη του Κλεάνθης Βικελίδης, δεν “ένιωσε” σε ποια ομάδα ήρθε (μπορεί να μην τη σεβάστηκε, όσο τον σεβάστηκε αυτή), ενώ το πιο σημαντικό απ’ όλα δεν βοήθησε ο ίδιος τον εαυτό του να σώσει την υστεροφημία του. Ειδικά ενός τέτοιοι λαμπρού στο παρελθόν σκόρερ κι ενός επαγγελματία.

Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια. Ο Άρης χαρακτηρίζει αντιεπαγγελματική τη συμπεριφορά του, ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια του όλες τις μετρήσεις του παίκτη οι οποίες καταδεικνύουν τους λόγους για τους οποίους δεν ήταν σε θέση να προπονηθεί με την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Μήτρογλου μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν τον υπολόγιζε η ομάδα, ότι δεν του έδωσε την ευκαιρία για ένα… comeback, ότι δεν τον πλήρωνε κ.ο.κ. Η ουσία είναι ότι επέλεξε έναν περίεργο δρόμο, όλους αυτούς τους μήνες, αδικώντας πάνω από όλα τον ίδιο του εαυτό. Και σίγουρα τον Άρη και τον Καρυπίδη, όταν πέρσι τον Ιανουάριο δεν ενεργοποίησαν την προφορική συμφωνία με τον Χερόνιμο Μπαράλες.

Εάν τότε, οι κιτρινόμαυροι έφερναν στο Κλεάνθης Βικελίδης τον Μπαράλες, όπως ήταν έτοιμοι να το κάνουν, όλα τα παραπάνω που συνθέτουν ένα λάθος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ θα είχαν αποφευχθεί…

Και κάτι τελευταίο… Ο Άκης Μάντζιος έκανε τα αδύνατα δυνατά για να διατηρήσει την ισορροπία της ομάδας που έσπαγε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, και να εντάξει παράλληλα τον Μήτρογλου. Αυτό είναι ξεκάθαρο, όπως και το ότι έβαλε τον Άρη πάνω από όλα. Ο Χερμάν Μπούργος έκανε κι αυτός μια προσπάθεια. Αλλά η κατάσταση ήταν φανερά μην αναστρέψιμη.

To Top