Το μπάτζετ του Άρη θα είναι μέσα στα 4-5 μεγαλύτερα της Α1!

Το μπάτζετ του Άρη την επόμενη χρονιά θα είναι 300.000 ευρώ. Ούτε ευρώ παραπάνω. Αυτό το πλάνο έχει καταρτίσει η διοίκηση του Λευτέρη Αρβανίτη, αυτό το πλάνο έχει αποδεχθεί ο Βαγγέλης Αλεξανδρής. Με αυτά τα χρήματα, σε αυτό το πρωτάθλημα, ο Άρης θα έχει ένα από τα πρώτα 4-5 μπάτζετ στην Α1!

Είναι πολύ μικρό το ποσό που θα δαπανηθεί για παίκτες αυτό το καλοκαίρι, δεδομένου των… προηγούμενων μεταγραφικών περιόδων. Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει. Ο Άρης με προϋπολογισμό 300.000 για παίκτες θα έχει ένα από τα 4-5 πιο ακριβά ρόστερ στην Α1! Δεν είναι υπερβολή, αλλά πραγματικότητα. Αν εξαιρέσει κανείς τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οι υπόλοιπες ομάδες έχουν τις ίδιες οικονομικές δυνατότητες. Ο Πανιώνιος – λόγω Ηλία Λιανού – θα έχει μια πολυ καλή οικονομική ευχέρεια κινήσεων, αλλά μέχρι εκεί. Υγιής ομάδα οικονομικά είναι ο Ίκαρος και μπορεί να δαπανήσει ένα ποσό ανάλογο του Άρη, όμως από εκεί και πέρα η πλειοψηφία των ομάδων θα κινηθούν πιο κάτω από το μπάτζετ των κίτρινων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι πρέπει να γίνουν έξυπνες κινήσεις, την κατάλληλη στιγμή και να αποκτηθούν παίκτες που θα μπορούν να δώσουν στον Άρη ταυτότητα και ομοιογένεια. Η ελληνική αγορά είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση και παίκτες που άλλες χρονιές είχαν υψηλές απαιτήσεις, φέτος θα τις ρίξουν κατά πολύ για να βρουν ένα συμβόλαιο. Οι κίτρινοι παραμένουν ομάδα με ισχυρό brand name και είναι ομάδα που προσελκύει τους περισσότερους αθλητές, αρκεί να γίνει σωστά η προσέγγιση.

Δεν πρέπει πάντως κανείς να υποτιμάει τα 300.000 ευρώ του μπάτζετ την φετινή περίοδο ή να… κλαίει τη μοίρα του, γιατί είναι χρήματα που οι ανταγωνιστές πολύ δύσκολα θα έχουν.

 

To Top