Το “μυστικό” του Αγκάνθο, το πεπρωμένο και η υπόσχεση να πετύχει!

Όταν ο Νταβίντ Αγκάνθο ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ανάμεσα στις πολλές περιπτώσεις επιθετικών που μελετούσαν οι άνθρωποι του Άρη, ίσως λίγοι πίστευαν ότι μπορούσε να ντυθεί στα κιτρινόμαυρα… To “πεπρωμένο” όμως ήταν φουλ… κίτρινο!

Μέσα στα τόσα προβλήματα του κιτρινόμαυρου συλλόγου, το περασμένο καλοκαίρι, στήθηκε αθόρυβα ένα σύστημα σκάουτινγκ για να εντοπιστούν παίκτες που θα μπορούσαν να συνδυάσουν το… δύσκολο: να είναι καλοί, έμπειροι και προσιτοί στα οικονομικά δεδομένα του Άρη.

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος πέρασε πολλές ώρες στο κομπιούτερ και την τηλεόραση βλέποντας dvd με παίκτες και παίκτες. Ο Ισπανός, όπως έχουμε σημειώσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, ξεχώρισε από τις αρχές Ιουλίου. Τον ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και εισηγήθηκε στον Μάκη Κατσαβάκη και το τεχνικό τιμ να προχωρήσουν σε συνεργασία με τη διοίκηση, πάντα. Αμέσως “άναψε το πράσινο φως”…

Τότε δεν έγινε δυνατή η απόκτησή του, γιατί το κασέ του Αγκάνθο ήταν σε υψηλά για τα δεδομένα του Άρη επίπεδα: πάνω από 200.000 ευρώ. Ποσό που σε άλλα χρόνια θα έβγαινε χωρίς δυσκολία από τα ταμεία του συλλόγου, αλλά στη φετινή περίοδο, ήταν απαγορευτικό.

Οι κίτρινοι αναγκάστηκαν να στραφούν σε άλλες περιπτώσεις, ο χρόνος κύλησε μέχρι που ξαναβρέθηκε «μπροστά» τους ο Ισπανός. Το κασέ του  είχε πέσει αισθητά (κάτω από 150.000 ευρώ), με το τέλος των μεταγραφών και ο Άρης δεν έχασε την ευκαιρία, κλείνοντας τον.

Με την απόδοσή του, το πάθος του και τα τρία γκολ (όλα όσα έχει βάλει όλος ο Άρης), φαίνεται πως το «πεπρωμένο» των κίτρινων είχε καλό… τάιμινγκ.

Από κει και πέρα, ο Αγκάνθο έχει το δικό του «μυστικό» (να μας επιτραπεί η φράση…). Πρόκειται για την ηθική στήριξη που του δίνει η αδελφή του, η οποία, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε πρόσφατα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο Αγκάνθο (της είχε υποσχεθεί τη φανέλα του μετά το πρώτο γκολ που πέτυχε με την ΑΕΚ), παίρνει ψυχολογική δύναμη από αυτήν και δεν κρύβει ότι θέλει να τηρήσει την… υπόσχεση που της έδωσε: να πετύχει στον Άρη, επιστρέφοντας σε υψηλές αγωνιστικές πτήσεις.

Η αδελφή του Αγκάνθο (αποτελεί σύντροφο του Αλεχάντρο Αρίμπας, κεντρικού αμυντικού της Οσασούνα) είναι χαρακτηριστικό ότι τον ενημερώνει για ότι γράφεται γύρω από τον Νταβίντ, μαζεύει αποκόμματα από εφημερίδες και γενικά έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, στο οποίο νιώθει άνετα και να έχει αυτοπεποίθηση ο Ισπανός επιθετικός…

Αποτέλεσμα που φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο…

 

To Top