Το… μότο στο Πράβετς: Χάνεις-κερδίζεις, διορθώνεσαι, βελτιώνεσαι, προχωράς

Ο Άρης δεν παρουσίασε καλή εικόνα μέσα στο γήπεδο χθες το απόγευμα απέναντι στην Τσέρκασι, αλλά έχει όλες τους λόγους με το μέρος του. Δεν είναι δικαιολογίες, λόγοι είναι, που δεν έπαιξε καλά. Το τεχνικό τιμ ξέρει τι δεν πήγε καλά και θα δουλέψει από εδώ και πέρα πάνω στις όποιες αδυναμίες διαπίστωσε. Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι και ο ρόλος αυτών των αγώνων.

Η ήττα δεν ενοχλεί καθόλου τον Βαγγέλη Αλεξανδρή και τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ούτε η διαφορά. Ο τρόπος ενδεχομένως να προβλημάτισε, γιατί ο Άρης δεν παρουσίασε ανταγωνιστικό πρόσωπο πέραν του τελευταίου δεκαλέπτου.

Δεν πρέπει να λησμονεί ουδείς ότι αυτό ήταν το πρώτο παιχνίδι σε ευρωπαϊκό παρκέ για τα τρία κολεγιόπαιδα. Κλιφ Κόλιμον, Οράιον Άουτερμπριτζ και Τσέιζ Σάιμον δεν ξέρουν ακόμα που έχουν έρθει, δεν έχουν μάθει τους κανονισμούς, δεν έχουν μάθει τον τρόπο παιχνιδιού του αθλήματος στην Ευρώπη, τον τρόπο που σφυρίζουν οι διαιτητές. Ο Αλεξανδρής έχει μιλήσει για υπομονή και ο Άρης αυτό πρέπει να κάνει με αυτά τα παιδιά. Υπομονή μέχρι να προσαρμοστούν. Τα συνεχόμενα φιλικά επί βουλγαρικού εδάφους – τέσσερα σε 10 μέρες – ίσως αποδειχτούν τελικά πολύ χρήσιμα σε ότι αφορά αυτό το κομμάτι, της προσαρμογής των Αμερικανών. Για τους Έλληνες δεν υπάρχει ανησυχία ακόμα κι αν είναι τώρα… ντεφορμέ. Γνωρίζουν πολύ καλά και ο Καραποστόλου και ο Ασημακόπουλος και ο Χαρίσης πότε πρέπει να είναι έτοιμοι.

To Top