Το στοίχημα της επιβίωσης: Ψάχνουν (νομικές) λύσεις, αναζητούν έσοδα επειγόντως

Η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Κοινωνίας Μελών με την διοικούσα επιτροπή, αλλά αρκετούς νομικούς προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι περιπτώσεις που μπορούν να δώσουν λύσεις στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της ομάδας, δεν έκανε κανέναν… σοφότερο. Διαπιστώθηκε το αυτονόητο.

Ο Άρης αναζητεί επειγόντως έσοδα για να κερδίσει το στοίχημα της επιβίωσης, την ώρα που αναζητούνται και νομικές λύσεις προκειμένου να γίνει η πολυπόθητη «απόδραση» από το διαφαινόμενο αδιέξοδο.

Το… ρεζουμέ της συνάντησης είναι:

1. Ακούστηκαν πολλές και διάφορες απόψεις για όλα τα ζητήματα. Ο Άρης ποτέ δεν… στερήθηκε απόψεων. Από αυτές πάντα υπάρχει περίσσευμα.

2. Αποφασίστηκε να σχηματιστεί μία επιτροπή από νομικούς που από το πρωί της Πέμπτης, θα εξετάσει όλα τα δεδομένα και όλες τις πιθανές λύσεις (ακόμη και η πιθανή πρώτη κίνηση για να το άρθρο 99) και στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει για όλες εκείνες τις ενέργειες που κατά τη γνώμη της επιτροπής πρέπει να γίνουν για να επιτευχθεί η σωτηρία και η επιβίωση.

3. Η ανάγκη για την εξασφάλιση εσόδων είναι δεδομένη, επιτακτική, το «άλφα και το ωμέγα» για να υπάρχει Άρης. Το «όχι» της Βουλής στην αύξηση των δόσεων έσφιξε τη θηλειά γύρω από τον σύλλογο. Αποφάσεις, όπως αυτές της «sportvision» ή υποθέσεις όπως εκείνες των Κουλουχέρη, Χουάνμα, αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεση.

4. Υπογραμμίστηκε ότι ο ρόλος της διοικούσας επιτροπής της ΠΑΕ ήταν στη σωστή κατεύθυνση: εξασφάλισε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, στελέχωσε το ρόστερ, πήρε άδεια συμμετοχής και ξεκίνησε κανονικά στο πρωτάθλημα.

5. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν συζητήθηκε ή όχι ο λόγος που ακόμη η ΠΑΕ δεν έχει προσφύγει στο Πρωτοδικείο.

Σημειώνεται ότι υπήρξε αρχικά η (συνηθισμένη…) ένταση και το ανέβασμα των τόνων από την παρέμβαση του Λάμπρου Σκόρδα, ο οποίος είχε συγκεκριμένες ενστάσεις και τελικά αποχώρησε.

To Top