Το ξεχωριστό ντεμπούτο του Διούδη: “Αυτό περίμενα, αυτό ονειρευόμουνα”

Η αλήθεια είναι πως περίμενε αυτή τη μέρα εδώ και πολύ καιρό, μόνο που ποτέ δε φανταζόταν ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα.

Ο Σωκράτης Διούδης πραγματοποίησε την Κυριακή το ντεμπούτο του σε αγώνα πρωταθλήματος κάτω από τα γκολπόστ του Άρη. Του δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξε.

Η θέση του βασικού ήταν αυτό που ο 19χρονος πορτιέρο ονειρευόταν από τη στιγμή που υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Έπειτα από πολλή υπομονή, επιμονή, και ακόμα περισσότερη δουλειά, κατάφερε τη φετινή χρονιά να κερδίσει τον άτυπο τίτλο του δεύτερου τερματοφύλακα των κίτρινων, ενώ είχε ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα της ομάδας στη φιλική αναμέτρηση εναντίον της Καϊσέρισπορ διατηρώντας το “μηδέν”.

Κάτι τέτοιο βέβαια έμελλε να κάνει και στον αγώνα κόντρα στον ΟΦΗ, στον οποίο ο νεαρός διεθνής “κατέβασε τα ρολά”, όποτε χρειάστηκε εξουδετερώνοντας όλες τις προσπάθειες των Κρητικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του παίκτη, ο ίδιος πίστευε πως θα καλούνταν να αντικαταστήσει το Βελλίδη, όταν αυτός θα αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή καρτών. Οι εξελίξεις όμως, όπως αποδείχθηκε, ήρθαν να τον προλάβουν, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε στα βασικά πλάνα του Μάκη Κατσαβάκη για την πρώτη φετινή αναμέτρηση της Σούπερ λίγκας στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Ο Σωκράτης, αντιμετώπισε την μεγάλη αυτή πρόκληση με αρκετή ψυχραιμία, κάτι το οποίο φάνηκε και κατά τη διάρκεια του ματς, κυρίως από την αυτοσυγκέντρωση και τη σταθερότητα που έδειξε όταν χρειάστηκε να προστατεύσει την εστία του.

“Αυτό ακριβώς περίμενα, αυτό ονειρευόμουνα” φαίνεται να είναι μία από τις πρώτες σκέψεις που έκανε ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ενώ επόμενός του στόχος δεν είναι άλλος από το να κληθεί ξανά στην αποστολή της Εθνικής για κάποιο από τα προσεχή της ματς.

Μάλιστα, σε αυτή του την προσπάθεια ο Διούδης, έχει συνεχώς στο πλευρό του την οικογένειά του που συνεχώς τον στηρίζει και τον εμψυχώνει, αλλά και τον κολλητό του Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία για να του μάθει τα…δικά του μυστικά, όντας πιο έμπειρος και με περισσότερα ματς στα πόδια του.

Ο Διούδης μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ δήλωσε πως: “Προσπαθώ να έχω ηρεμία, η θέση μου το απαιτεί. Δεν έχω κάνει κάτι με ένα παιχνίδι, στόχος είναι η καθιέρωση. Έχουμε πολλά παιχνίδια μπροστά μας και εγώ πολλά χρόνια καριέρας, το σημαντικότερο είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά”.
Συνολικά για τον αγώνα είπε: “Από τη μια είμαι χαρούμενος για την πρώτη μου συμμετοχή, αλλά δεν πήραμε τη νίκη. Μας μένει μια πικρία, είμαστε στενοχωρημένοι. Παρουσιαστήκαμε αρκετά διαφορετικοί σε σχέση με την πρεμιέρα. Είχαμε συνοχή αμυντικά, κάναμε παιχνίδι πρωτοβουλίας σε όλο το παιχνίδι, κάναμε ευκαιρίες. Δεν σταθήκαμε τυχεροί, αλλά τι να κάνουμε; Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωράμε. Είμαστε άτυχοι, γιατί δεν απειληθήκαμε καθόλου με εξαίρεση μια ευκαιρία που έκανε ο ΟΦΗ, χάσαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε την κατοχή, δεν σκοράραμε, αλλά είναι μακρύς ο δρόμος και κοιτάμε μπροστά”.
To Top