Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων ξεκινά απόψε στο Μαρόκο

Σέντρα (21:00) απόψε στο Μαρόκο, όπου διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων για φέτος.

Ο πρώτος γύρος περιλαμβάνει το παιχνίδι Αλ Αχλί Καίρου-Όκλαντ Σίτι, που θα λάβει χώρα στην Ταγγέρη. Η Αλ Αχλί είναι αιγυπτιακή ομάδα, η οποία, μάλιστα, μετρά 42 πρωταθλήματα στη χώρα της. Από την άλλη, η Όκλαντ Σίτι παίζει στη Νέα Ζηλανδία, κατέχοντας μόλις έξι πρωταθλήματα, καθώς ιδρύθηκε το 2004. Όποια από τις δύο ομάδες συνεχίσει στο δεκαήμερο τουρνουά θα περάσει στον δεύτερο γύρο, για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Σιάτλ Σάουντερς, την εκπρόσωπο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, εκεί όπου αναμένουν η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και η κάτοχος του Κόπα Λιμπερταδόρες Φλαμέγκο, θα κριθεί από το παιχνίδι ανάμεσα στην Ουιντάντ και την Αλ Χιλάλ. Η πρώτη ομάδα είναι από το Μαρόκο, τη χώρα, δηλαδή, που διοργανώνει το φετινό Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων.

Κατά βάση η διοργανώτρια χώρα έκανε και το εναρκτήριο παιχνίδι, κάτι που δεν θα συμβεί φέτος, καθώς οι Μαροκινοί βρίσκονται απευθείας στον δεύτερο γύρο. Πάμε και στην πρωταθλήτρια Σαουδικής Αραβίας, όχι την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά την Αλ Χιλάλ, το κλαμπ με το οποίο συνεργάστηκε στο φιλικό κόντρα στη Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Σαουδάραβες προσπαθούν να μπουν στο ποδοσφαιρικό στερέωμα και η διοργάνωση αυτή θα είναι άλλη μια ευκαιρία για αυτούς.

Έπειτα, ο νικητής από το ζευγάρι, που μόλις αναφέρθηκε, θα αντιμετωπίσει τη Φλαμέγκο, αποφεύγοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Βραζιλιάνοι έχουν βρεθεί ως φιναλίστ τη σεζόν 2019, όπου και ηττήθηκαν από τη Λίβερπουλ. Αντίθετα, η Ρεάλ θα αναμένει μία εκ των Αλ Αχλί, Όκλαντ Σίτι και Σιάτλ Σάουντερς για τον δικό της ημιτελικό. Η «βασίλισσα» είναι πρώτη σε κατακτήσεις στη διοργάνωση, καθώς έχει το «4 στα 4» σε τελικούς τις χρονιές 2014, 2016, 2017, 2018. Από κάτω της η Μπαρτσελόνα, που αν και μετρά ισάριθμους τελικούς, έχει χάσει το 2006 από την Ιντερνασιονάλ, μετρώντας έτσι τρία τρόπαια.

Ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί στις 7/2, ενώ ο ημιτελικός των Μαδριλένων στις 8/2. Ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθεί στις 11/2 στο Ραμπάτ στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Βέβαια, θα έχουμε και μικρό τελικό, που θα γίνει επίσης το Σάββατο 11/2 λίγο νωρίτερα στις 17:30

To Top