ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το πλάνο των πλέι οφ, οι ημερομηνίες και τα… 11+1 ματς του Άρη

Αν και ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί, υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα πλάνο που αναφέρεται στο πως θα διεξαχθεί το υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Super League, μέχρι το τέλος του.

Ο Άρης και οι υπόλοιπες ομάδες των πλέι οφ, θα δώσουν τις 10 αγωνιστικές στο διάστημα 6-7 Ιουνίου με 19 Ιουλίου, όταν και αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Σ΄αυτό το χρονικό διάστημα υπάρχουν 13 πιθανές ημερομηνίες για 10 ματς, έτσι ώστε αν προκύψει οποιοδήποτε κρούσμα κορονοϊού να υπάρχουν “κενές” ημερομηνίες (πέντε μέρες καραντίνα για κάθε ομάδα σε περίπτωση κρούσματος).

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει δώσει η UEFA για τη λήξη των πρωταθλημάτων είναι η 2α Αυγούστου: άρα υπάρχει χρονικό περιθώριο και για “επιμήκυνση” της σεζόν μετά τις 19 Ιουλίου σε περίπτωση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με το πλάνο οι 7 αγωνιστικές θα γίνουν κανονικά τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα υπάρχουν και τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές.

Οσο για τους ημιτελικούς και τον τελικό του Κυπέλλου; Το θέμα δεν συζητήθηκε στο ΔΣ της Super League, αλλά η πρόβλεψη είναι αυτές οι τρεις αναμετρήσεις (ρεβάνς Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, ρεβάνς Αρης – ΑΕΚ και τελικός) να διεξαχθούν μετά τη λήξη των play offs. Από τις 19 Ιουλίου μέχρι το τέλος του μήνα.

Γίνεται επομένως αντιληπτό, πως ο Άρης έχει να διαχειριστεί σε ένα διάστημα λιγότερο των δύο μηνών, κατακαλόκαιρο, σίγουρα 11 ματς, μαζί με την ρεβάνς κόντρα στην ΑΕΚ και φυσικά τον τελικό του Κυπέλλου εφόσον πάρει το εισιτήριο για εκείνον.

Δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις ομάδες, που πρέπει όμως να προετοιμαστούν κατάλληλα για να αντεπεξέλθουν…

To Top