ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Το (ποδόσφαιρικό) θαύμα της Συρίας

Στη Συρία ο εμφύλιος πόλεμος μαίνεται, με τις συνέπειές του να έχουν παγκόσμιες διαστάσεις. Παρά τις αντιξοότητες όμως, η Εθνική ομάδα της ταλαιπωρημένης χώρας συνεχίζει να διεκδικεί την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της!

Ο δεύτερος προκριματικός γύρος των προκριματικών στη ζώνη της Ασίας ολοκληρώθηκε, με τους Σύριους να γνωρίζουν βαριά ήττα με 5-0 στην έδρα της Ιαπωνίας. Αυτό όμως ουδόλως τους πείραξε, καθώς οι «ατετοί του Κασιούν» (σ.σ.: το βουνό που δεσπόζει πάνω απο την Δαμασκό) εξασφάλισαν τη δεύτερη θέση του ομίλου τους πίσω από τους Ιάπωνες και μαζί την πρόκριση στην τρίτη (και τελική) φάση των προκριματικών.

Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα που πραγματοποίησε η ομάδα του Φατζρ Ιμπραΐμ, η οποία δεν μπορεί να αγωνιστεί στην χώρα της λόγω του πολέμου και δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στο Ομάν. Οι παίκτες της συγκεντρώνονται δύο μέρες πριν από κάθε ματς στον τόπο διεξαγωγής του, χωρίς πολυτέλειες όπως προετοιμασίες, προπονήσεις και φιλικά παιχνίδια. Οι παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Συρίας, ταλαιπωρούνται αφάνταστα για να δώσουν το παρών στα παιχνίδια. Χαρακτηριστικά, πριν από πρόσφατο παιχνίδι στη Σιγκαπούρη, ταξίδεψαν με πούλμαν από την Δαμασκό στη Βυρηττό, από εκεί πέταξαν για το Κατάρ, όπου πήραν νέα πτήση για τη Μαλαισία. Εκεί έδωσαν το μοναδικό τους φιλικό σε όλα τα προκριματικά, πριν επιτέλους φτάσουν στον προορισμό τους για το επίσημο ματς!

Ιάπωνες και Σύριοι πέρασαν στην επόμενη φάση μαζί με Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία, Κατάρ, Κίνα, Ιράν, Ταϊλάνδη, Ιράκ, Ν. Κορέα και Ουζμπεκιστάν. Το Ιράκ είναι άλλη μία ομάδα ταλαιπωρημένη από τον πόλεμο, που δίνει τα εντός έδρας παιχνίδια της στην Τεχεράνη του Ιράν!

Όσο για την Κίνα, παρά τα δισεκατομμύρια που ρίχνει τελευταία στο ποδόσφαιρο, προκρίθηκε μόνο ως μία από τις τέσσερις καλύτερες δεύτερες των ομίλων, καθώς βοηθήθηκε από τις ήττες – εκπλήξεις της Β. Κορέας από τις Φιλιππίνες και του Ομάν από το Ιράν στα άλλα γκρουπ.

Οι δώδεκα ομάδες που προκρίθηκαν θα χωριστούν σε δύο ομίλους, με τις δύο πρώτες κάθε γκρουπ να προκρίνονται απ’ ευθείας στα γήπεδα της Ρωσίας και τις δύο τρίτες να παίζουν μεταξύ τους για το ποια θα διεκδικήσει άλλο ένα εισιτήριο σε μπαράζ απέναντι σε ομάδα της ΚΟΝΚΑΚΑΦ.

Πηγή: novasports.gr

To Top