Χωρίς κατηγορία

“Το ποδόσφαιρο δεν σε θέλει μόνο… κυριλέ! Πρέπει να δουλέψεις, κύριε…”

Ο Κώστας Παπαδόπουλος γνωρίστηκε με τον Μάκη Κατσαβάκη, πριν από αρκετά χρόνια στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και από τότε αποτελούν αχώριστο δίδυμο.

Ο Παπαδόπουλος μιλά για την προετοιμασία στο Πράτο, τον Αρη της νέας περιόδου, την προπονητική και φυσικά για τον φίλο του, τον Μάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην ιστοσελίδα του συνδρομητικού καναλιού:

 -Η προετοιμασία του Αρη, ολοκληρώνεται σιγά -σιγά, εδώ στο Πράτο. Πως πήγαν τα πράγματα;

« Νομίζω ότι πάμε καλά. Δόξα τω Θεό δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς και αυτό που πρέπει να γίνει, γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερα. Είμαστε στο στάδιο του μονταρίσματος, ενώ και στο θέμα της φυσικής κατάστασης είμαστε σε καλό δρόμο. Κάποια πράγματα, σε ότι αφορά την τακτική, τα έχουμε περάσει. Τα έχουν κατανοήσει οι ποδοσφαιριστές, κυρίως σε ότι έχει να κάνει με το αμυντικό κομμάτι. Τώρα, στο επιθετικό κομμάτι χρειάζεται και η προσωπικότητα του κάθε αθλητή, η επιδεξιότητά του και η αλήθεια είναι ότι μας λείπει ένας παίκτης έμπειρος εκεί μπροστά».

Υπάρχει πάντως ανησυχία στο θέμα του γκολ. Η ομάδα δεν έχει σκοράρει ακόμα στα φιλικά που έχει δώσει..

« Ναι, αλλά μη ξεχνάτε ότι παίξαμε απέναντι σε Σιένα, σε Παλέρμο, σε Καϊσερίσπορ, κόντρα στις οποίες, ακόμα και καλύτερους παίκτες να είχαμε, θα υπήρχε μια δυσκολία στην επίτευξη του τέρματος. Αρα, λοιπόν, μη περιμένουμε και φοβερά πράγματα απέναντι σε τέτοιες ομάδες και με τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο εμείς βρισκόμαστε».

-Πόσο δύσκολο είναι για ένα τεχνικό τιμ να φτιάξει μια ομάδα από την αρχή με νέα παιδιά και ειδικά όταν μιλάμε για τον Αρη;

« Πολύ δύσκολο! Όταν δεν έχεις βασικό κορμό και πολλά καινούρια άτομα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να συγκροτήσεις αμέσως ομάδα. Και εδώ μιλάμε για ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν εμπειρίες από την Α΄ εθνική. Ερχονται από τη Γ΄ και τη Β΄ εθνική, όπου εκεί είναι πολύ πιο χαλαρά τα πράγματα. Πιο χαλαρή δουλειά, όχι πολλά πράγματα στην ατομική τακτική, επομένως πρέπει να υπάρξει κατανόηση. Ελπίζω με τον χρόνο όλα να γίνουν. Θα μου πείτε δεν υπάρχει χρόνος, αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, αλλά χρειάζεται υπομονή».

Την πίεση του κόσμου του Αρη, ο οποίος θέλει επιτυχίες, την φοβάστε;

«Είναι κατανοητό αυτό. Ο κόσμος απαιτεί από κάθε προπονητή, από κάθε ομάδα, από κάθε διοίκηση, να κερδίζει. Και ειδικά σε μια ομάδα, όπως ο Αρης, ο οποίος έχει ανταγωνιστικότητα μέσα στη Θεσσαλονίκη, είτε με τον ΠΑΟΚ, είτε με τις άλλες ομάδες της Αθήνας. Επομένως είσαι υποχρεωμένος να κερδίζεις. Ξέρετε, καμιά φορά αυτή η πίεση που λέτε, φέρνει ενεργητικότητα στην ομάδα. Αν μας προκύψει έτσι, τότε θα πρόκειται για θετική ενέργεια, αν όχι.. Εμείς θα τα αποδεχτούμε όλα, γιατί όπως λέει και ο κόουτς γι αυτό πληρωνόμαστε».

-Είπαν πολλοί πως ο Κατσαβάκης και οι συνεργάτες του ανέλαβαν ένα εγχείρημα που δεν έχει λογική..

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κατσαβάκης κάνει πράγματα εκτός λογικής! Δεν μπορείς να ψάχνεις πάντα το εύκολο. Το ποδόσφαιρο δεν σε θέλει μόνο στο κυριλέ! Θα δουλέψεις κύριε. Θέλεις να λέγεσαι προπονητής; Θα πάς και στα δύσκολα. Αν ήταν έτσι θα έπρεπε να δουλεύουν μόνο 10 άτομα και οι άλλοι να περιμένουν. Η αλήθεια είναι πως ο Μάκης ήθελε να δουλέψει στον Αρη, διότι πέρασε την άλλη φορά και δεν πρόλαβε να τελειώσει το έργο του και ήθελε να το συνεχίσει. Του δόθηκε η ευκαιρία τώρα και υπάρχει πείσμα από πλευράς του. Και ο Μάκης δεν φοβάται τα δύσκολα. Μη ξεχνάτε τι έκανε πέρυσι στη Δράμα. Μια ομάδα που ήταν στις σφαλιάρες, της έδωσε προσωπικότητα».

-Ο Κώστας Παπαδόπουλος, είναι ο «φύλακας άγγελος» του Κατσαβάκη; «Εμείς κολλήσαμε στην Καλαμαριά. Είδαμε ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε. Επικοινωνούμε με τα μάτια! Ξέρω πότε είναι εκνευρισμένος, πότε δεν είναι, πότε πρέπει να του μιλήσεις, πότε όχι. Κι αυτό είναι απαραίτητο σε ένα τιμ. Δεν είμαι απ΄ αυτούς που θα του κάνω υποδείξεις. Αν μου ζητήσει τη γνώμη μου, του τη λέω. Όλα τα υπόλοιπα, είναι περιττά».

 Το ότι θυσιάσατε την προσωπική σας προπονητική καριέρα για να είστε στο πλευρό του Κατσαβάκη, τι δείχνει;

« Θεώρησα ότι λόγω της επαγγελματικής μου ιδιότητας, ως γυμναστής στο σχολείο, δεν μπορούσα να μετακινούμαι πολύ μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Επομένως μπορούσα να κινηθώ σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών σε μια ακτίνα το πολύ 70-80 χιλιομέτρων από την πόλη. Η εμπιστοσύνη του Κατσαβάκη μου δίνει τη δυνατότητα να βρίσκομαι δίπλα του, κάνοντας καριέρα μαζί του και αυτό είναι ευτύχημα». -Ένα μήνυμα στον κόσμο του Αρη;

« Υπομονή και στήριξη στην ομάδα. Το μήνυμα το πέρασαν τα ίδια τα παιδιά εδώ στην Ιταλία. Δεν είναι λίγο πράγμα να στέκεσαι τόσο ανταγωνιστικά, κόντρα σε τέτοιες ομάδες».

 -Εχετε την αίσθηση ότι τα αποτελέσματα αυτά πέρασαν στα ψιλά; « Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν πέρασε στα ψιλά ή όχι. Εμείς κοιτάζουμε προπονητικά τι θέλει η ομάδα. Και αυτό που ζητάμε, το έχουμε. Ο κόσμος μπορεί να λέει ότι δεν βάζουμε γκολ και έτσι είναι. Όλα όμως θα έρθουν στη διάρκεια και επιμένω σ΄ αυτό».

To Top