Το “πρέπει” και τα κίνητρα του Άρη για τη νίκη σήμερα (16.00) στο Παλέ!

Μπροστά από τον αγώνα του Άρη με την Καβάλα σήμερα (16.00) στο Παλέ υπάρχει ένα πρέπει. Είναι το πρέπει της νίκης. Ο Άρης πρέπει να κερδίσει. Όχι μόνο για να διατηρήσει ακέραιες τις (λίγες είναι η αλήθεια) ελπίδες για την κατάκτηση της 6ης θέσης, αλλά και για το πρεστίζ του, γιατί απέναντί του θα βρει – όπως και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια – μια ομάδα που παλεύει για να σωθεί. Ο ΚΑΟΔ και το Περιστέρι έχασαν.

Η διαφορά σε σχέση με τα παραπάνω παιχνίδια είναι ότι εφόσον ο Άρης παίξει – όπως έχει κάνει σε όλη την ιστορία του – για το γόητρό του και κερδίσει αυτό το παιχνίδι, θα ρίξει την Καβάλα. Μαθηματικές ελπίδες υπάρχουν για την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή να σωθεί. Δύο δικές της νίκες και παράλληλα δύο ήττες για Περιστέρι και Πανελευσινιακό. Πολύ δύσκολα θα συμβούν όλα αυτά μαζί, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν αφορά τον Άρη.

Οι κίτρινοι θέλουν να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα που υπάρχει για την κατάκτηση της 6ης θέσης στην κανονική διάρκεια, γιατί συν τοις άλλοις θα έχουν οικονομικό όφελος, το οποίο θα είναι περίπου 60.000 ευρώ, λόγω της βελτίωσης θέσης σε σχέση με την περασμένη χρονιά.

Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δεν έχουν καμία σχέση. Ο Άρης είναι πολύ ανώτερος και σε ποιότητα και σε ποσότητα, αλλά ποτέ καμία ομάδα δεν κέρδισε στην θεωρία. Αν υποτιμήσει σήμερα την Καβάλα, θα έχει πρόβλημα. Γι’ αυτό και ο Βαγγέλης Αγγέλου ζήτησε προσήλωση, αντίδραση και ετοιμότητα. Είναι ερωτηματικό αν θα έχει στην διάθεσή του τον Τζέρεμι Χαντ, ο οποίος δεν προπονήθηκε χθες λόγω προβλήματος στο γόνατο, όμως και χωρίς τον Αμερικανό ο Άρης, αν είναι σοβαρός, δεν θα έχει πρόβλημα να πετύχει την 12η νίκη του.

 

To Top