ΜΠΑΣΚΕΤ

Το “Πρενθίπε Φελίπε” της Σαραγόσας “θυμήθηκε” το φάιναλ φορ με Άρη, στα γενέθλια των 30 χρόνων του!

Το “Πρενθίπε Φελίπε” της Σαραγόσας “θυμήθηκε” το φάιναλ φορ με Άρη, στα γενέθλια των 30 χρόνων του!

Το Príncipe Felipe de Zaragoza έγινε σήμερα 30 ετών και για τα… γενέθλια του, έγιναν ξεχωριστές αναφορές με πιο χαρακτηριστική από το el periodico de aragon. Το ισπανικό μέσο ενημέρωσης έκανε εκτενές αφιέρωμα στην “γέννηση” και την πορεία του κλειστού σταδίου, το οποίο έχει φιλοξενήσει αναρίθμητους εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς διαφόρων αθλημάτων, καθώς και συναυλίες και διάφορες παραστάσεις.

Όπως σημείωσε, σαν σήμερα στις 17 Απριλίου 1990 εγκαινιάστηκε επίσημα με το Final Four του κυπέλλου πρωταθλητριών μπάσκετ, που έπαιξαν οι KK Jugoplastika Split (Γιουγκοσλαβία), Μπαρτσελόνα, Λιμόζ (Γαλλία) και Άρης Θεσσαλονίκης (Ελλάδα) και από τις οποίες η γιουγκοσλαβική ομάδα βρέθηκε στην κορυφή όταν νίκησε τους Ισπανούς στον τελικό 72-67. Ήταν το τρίτο σερί φάιναλ φορ του Αυτοκράτορα, όπου πήγαινε στην πηγή, αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό…

Επίσης, φιλοξένησε ένα ακόμη Final Four, το 1995, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τον όγδοο ευρωπαϊκό τίτλο, νικώντας τον Ολυμπιακό 73-61 στον τελικό. Ο μακρύς κατάλογος των αγώνων μπάσκετ υψηλού επιπέδου που παίζονται στο Prícipe Felipe Pavilion περιλαμβάνει έναν τελικό του Copa Saporta (Κύπελλο Νικητών Ευρωπαϊκού Κυπέλλου) το 1999.

Στο ενδιαφέρον αφιέρωμα, τονίζεται ότι το γήπεδο έχει μετατραπεί σε γήπεδο τένις για να φιλοξενήσει τον δεύτερο γύρο του Davis Cup 2002 μεταξύ Μαρόκου και Ισπανίας.

Στο μουσικό τμήμα, ξεχωρίζουν οι συναυλίες μεγάλων γκρουπ και καλλιτεχνών όπως ο Bob Dylan, ο David Bowie, ο Joaquín Sabina, ο Joan Manuel Serrat, ο Manolo García, ο Bunbury, ο Luis Miguel, ο Joe Cocker, ο Tom Jones, Santana, Supertramp, Guns N’Roses, Depeche. Mode, Backstreet Boys, Julio Iglesias, La Oreja de Van Gogh, Raphael, Fito y los Fittipaldis, Rod Stewart, Leonard Cohen, The Who.

 

To Top