ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Χαβίτο: “Ο Όγιος με έφερε στον Άρη, προσπάθησα να μιλήσω με Κόκε στην φυλακή”

Ο Χαβίτο “άνοιξε” την καρδιά του στο Instagram Live του Novasports.gr και θυμήθηκε τα χρόνια του στον Άρη, τους συμπαίκτες του στην Μπαρτσελόνα, Μέσι, Τσάβι, Ινιέστα, Ροναλντίνιο και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα συζήτησε ο Ισπανός εξτρέμ πρώην παίκτης του Άρη: 

Για την καθημερινότητα: “Κάνω καθημερινά προπονήσεις. Ακολουθώ το πρόγραμμα της ομάδας μου με βίντεο μαζί με όλη την ομάδα. Απλά σήμερα θα το κάνω μόνος μου”.

Για την Κορία: “Περιμένουμε να μάθουμε τι θα κάνουμε. Αν θα παίξουμε play off, αν θα σταματήσουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην Σαλαμάνκα. Η Εξτρεμαδούρα απέχει 30 χλμ από τα σύνορα της Πορτογάλιας. Βρίσκομαι στο χωριό μου ουσιαστικά, η Κόρια είναι το γειτονικό χωριό”.

Για την Ισπανία και τον Κορωνοϊό: “Πολλές δυσκολίες, είμαστε σπίτι συνέχεια. Την προηγούμενη εβδομάδα λειτουργούσαν φαγητά και φαρμακεία. Έξω βρίσκονται μόνο όσοι έχουν πραγματικό λόγο. Αν πας δουλειά ή αν έχεις ζώα που πρέπει να ταϊσεις πρέπει να έχεις χαρτί να δικαιολογείς την παρουσία σου. Αν δεν το έχεις το πρόστιμο είναι 600 ευρώ. Μέχρι 30.000 ευρώ φτάνει το πρόστιμο. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει, είναι συνέχεια έξω. Έχουμε πολλές παραβάσεις”.

Για τη “βιοτεχνία” στο σπίτι του: “Η γυναίκα μου έχει εταιρεία που φτιάχνει ρούχα και παπούτσια. Τώρα που ο κόσμος δεν αγοράζει και επειδή μας είπε ένας γνωστός μας ότι υπάρχουν ελλείψεις σε νοσοκομεία. Εάν μας στείλουν τα υλικά μπορούμε να φτιάξουμε εμείς ρούχα για νοσηλευτές κτλ. Μαζί με την ομάδα μου και κάποιους άλλους έχουμε ανοίξει έναν λογαριασμό και όποιος θέλει βάζει χρήματα για να μπορούμε να αγοράζουμε τα υλικά και να προμηθεύουμε τα νοσοκομεία. Φτιάχνουμε 140 φόρμες για νοσοκομεία και τα στέλνουμε. Τώρα θα συνεχίσουμε να κάνουμε κι άλλα. Υπάρχουν δυσκολίες. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τους γιατρούς”.

Για τον ελάχιστο ύπνο: “Πάμε πολύ αργά για ύπνο. 2-3 τα ξημερώματα. Είναι διαφορετικό το ωράριο πλέον”.

Χαβιτο

Για το αν σκέφτεται το ποδόσφαιρο: “Θέλουν να συνεχίσουν τον Ιούνιο και να τελειώσουν το πρωτάθλημα. Στα ερασιτεχνικά να τελειώσουν τώρα τα πρωταθλήματα και να γίνουν κάποια play off με τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο και την παραμονή στην κατηγορία. Είναι όμως σενάρια. Στα επαγγελματικά πρωταθλήματα θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν”.

Για την Ελλάδα και αν βλέπει ποδόσφαιρο: “Μαθαίνω νέα, ακούω ραδιόφωνο και προσπαθώ να παρακολουθώ. Ήρθα είδα το Άρης-ΑΕΚ πέρυσι. Είχα έρθει να δω έναν φίλο μου που είχε πρόβλημα με την καρδιά του. Τον είδα και είναι καλά τώρα”.

Για την ατμόσφαιρα: “Ο κόσμος ήταν πάντα εκεί. Ήταν πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Πάντα βοηθούσε την ομάδα”.

Για με ποιους μιλάει: “Με κάποιους που είχα τα τηλέφωνα μιλάω. Στέλνω μηνύματα, ρωτάω τι κάνουν”.

Για το πως ήρθε στον Άρη: “Ο Όγιος ήταν ο λόγος που ήρθα. Είχα πρόταση. Με πήρε ο Όγιος και μου είπε έλα σε παρακαλώ. Θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Τον είχαν στην Μπαρτσελόνα. Μου έκαναν καλή πρόταση και ήταν ο Όγιος που με πίστευε πολύ και ήρθα για να μείνω πολλά χρόνια στην Ελλάδα”.

Χαβιτο

Για το αν περίμενε ότι θα μείνει τόσο πολύ: “Νιώθω ότι πέρασα τη μισή ζωή μου στην Ελλάδα. Παντρεύτηκα, έκανα τα παιδιά μου στην Ελλάδα. Επειδή όμως δεν είχα άλλες προτάσεις από Ελλάδα και δεν ήθελα προβλήματα με τα χρήματα, επέστρεψα στην Ισπανία”.

Για τα χρόνια με τον Άρη, την ευρωπαϊκή πορεία, τα παιχνίδια με την Ατλέτικο και το γκολ που είχε βάλει στο ¨Κλεάνθης Βικελίδης” στο παιχνίδι με την Ατλέτικο και με τερματοφύλακα τον Ντε Χέα είπε: “Η Ατλέτικο είχε πάρει το Ευρωπαϊκό. Όταν είδαμε την κλήρωση (σ.σ.: με Ατλέτικο, Μπάγερν Λεβερκούζεν και Ρόζενμποργκ) λέγαμε ότι θα πάρουμε τους λιγότερους βαθμούς. Βγήκαμε δεύτεροι όμως σε έναν όμιλο… Τσάμπιονς Λιγκ”.

Για τον Ολυμπιακό: “Πήγα στην Ντεπορτίβο και δεν μπορούσα να παίξω λόγω προβλήματος με χαρτιά. Πήγα στον Ολυμπιακό και μου είπαν ότι πρέπει να έχω ρυθμό. Με έστειλαν στην Τουρκία δανεικό, στον Κούπερ, ο οποίος μου έλεγε έλα εδώ σε θέλω. Μόνο εσένα σε βλέπω. Όταν τελείωσε ο δανεισμός και γύρισα στον Ολυμπιακό μου είπαν ότι πρέπει να βρω ομάδα γιατί άλλαξαν πολλά. Και έτσι έφυγα χωρίς να ξέρω τον λόγο. Στο ποδόσφαιρο τη μία σε αγαπάνε, την άλλη δεν σε γνωρίζουν”.

Για τον Βαλβέρδε:
“Πολύ καλός προπονητής. Όλοι κάνουν λάθη, αλλά όπως δουλεύει, πως παίζει είναι πολύ καλός. Είναι από την Εξτρεμαδούρα, αλλά έφυγε μικρός και πήγε στην Μπιλμπάο. Τον είχα δει στην Βαρκελώνη όταν είχα πάει να δω έναν αγώνα. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος”.

Για τον Μέσι: 
“Με τον Μέσι ήμουν μαζί στις Ακαδημίες. Ανεβήκαμε στην πρώτη ομάδα την ίδια χρονιά. Παίξαμε μαζί, αλλά εγώ είχα τραυματισμό και μετά τελείωσε η σεζόν για εμένα. Με Τσάβι, Ινιέστα, Ροναλντίνιο, Μέσι ήμουν μαζί και τώρα που το βλέπω δεν το πιστεύω”.

Για το ποιος είναι καλύτερος Μέσι ή Ρονάλντο: “Για μένα είναι ο Μέσι. Είναι πολλά χρόνια πολύ καλός. Ο Κριστιάνο είναι πολύ καλός. Ο Ροναλντίνιο είχε φαντασία. Ότι έκαναν άλλοι για πλάκα αυτός το έκανε στους αγώνες. Ο Ινιέστα έχει άλλη μαγεία. Πολύ καλός άνθρωπος και παίκτης. Ήμασταν δύο μήνες μαζί. Το μυαλό του είναι δύο φορές πιο γρήγορο στο παιχνίδι. Ξέρει από πριν τι θέλει να κάνει”.

Χαβιτο

Για το πως βρήκε ξανά τον Μέσι: “Βρέθηκα στην Βαρκελώνη. Δεν είναι ευκολο να μπεις στο προπονητικό. Κάποιος που με ήξερε από όταν αγωνιζόμουν εκεί με αναγνώρισε και με άφησε να μπω στο γήπεδο. Συνάντησα ξανά τον Μέσι. Μιλήσαμε αρκετή ώρα. Ήταν ντροπαλός. Και του λέω: Είσαι ο Μέσι και ντρέπεσαι; Τι να πω εγώ. Είναι πολύ αγνός άνθρωπος και ταπεινός. Ο Μέσι είναι σαν παιδί. Θέλει μόνο να παίζει ποδόσφαιρο. Δεν τον νοιάζει κάτι άλλο”.

Για τον Κόκε: “Προσπάθησα να μάθω νέα. Μαθαίνω μόνο από την τηλεόραση. Ξέρω ότι είναι φυλακή επειδή πουλούσε διάφορα. Δεν ξέρω αν είναι και αλήθεια. Δεν έχω νέα του, ούτε από τα social media. Είναι μέσα και περιμένουν να πάει στο δικαστήριο. Τίποτα άλλο”.

Για το αν γύριζε τον χρόνο θα έπαιρνε τις ίδιες αποφάσεις: “Φυσικά και θα τα ξαναέκανα. Αν δεν έχεις περάσει και τα καλά και τα κακά δεν θα είχα φτάσει εδώ. Ότι έκανα το έκανα για το καλύτερο για εμένα”.

Για την Μπαρτσελόνα: “Μου αρέσει πολύ, αλλά δεν μου αρέσει η πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Θέλουν να πάρουν τον Λαουτάρο γιατί είναι παίκτης σαν τον Σουάρες. Εάν φύγει ο Μέσι η Μπαρτσελόνα θα τελειώσει για κάποια χρόνια”.

To Top