Το προφίλ του Μαντού “σκιαγραφημένο” από έναν πρώην προπονητή του!

Ο Γιώργος Πολυβίου είναι από τους πλέον κατάλληλους ανθρώπους για να σκιαγραφήσει το προφίλ του Φράνκ Μαντού, που δοκιμάζεται από σήμερα στον Άρη. Είναι ο προπονητής του ΑΠΟΠ Κινύρας, ομάδα στην οποία έχει αγωνιστεί πρόσφατα ο Ιβοριανός επιθετικός.

Σε δηλώσεις που έκανε στο “sport2310.gr” ο Πολυβίου τόνισε πως “ο Φράνκ είχε έρθει στην ομάδα μετά το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ήταν πίσω σε φυσική κατάσταση και πιέστηκε πολύ μέχρι να προσαρμοστεί. Όμως μας φάνηκε πολύ χρήσιμος, είναι καλός ποδοσφαιριστής και αν δεν υπήρχαν τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα θα είχε βοηθήσει και παραπάνω. Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε κάποια χρήματα δεν μπορούσαμε να τα δώσουμε και κατόπιν αποχώρησε”.

Ο Πολυβίου ρωτήθηκε σε ποια θέση αποδίδει καλύτερα ο Μαντού και απάντησε: “Μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης αλλά είναι ακόμη καλύτερος όταν η ομάδα αγωνίζεται με δύο επιθετικούς. Στο 4-4-2 μπορεί να αγωνιστεί και πίσω από τον επιθετικό, σαν δεύτερος, έχει την δυνατότητα να «σπάει» την μπάλα σωστά”.

Σύμφωνα με τον Κύπριο τεχνικό “είναι αριστεροπόδαρος, με καλό κράτημα της μπάλας και έχει καλή προσποίηση. Είναι δυνατός ψηλά όμως υστερεί σε ταχύτητα αργεί να εγκλιματιστεί. Το θετικό του είναι σίγουρα ότι έχει καλό εκτόπισμα, γνωρίζει να προστατεύει την μπάλα και ξέρει πώς να «γυρίσει» με την μπάλα στα πόδια χωρίς να του την αποσπάσουν. Το αρνητικό του είναι ότι θέλει χρόνο για να προσαρμοστεί, στην προπόνηση ίσως να μην είναι και ο πιο εργατικός όμως όταν προσαρμοστεί μπορεί να φανεί χρήσιμος”.

 

To Top