Το Πόλο Γυναικών του Άρη επιστρέφει! (photos)

Ο ΑΣ Άρης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επανασύσταση του τμήματος υδατοσφαίρισης Γυναικών του συλλόγου.

Η υδατοσφαίριση είναι το πιο επιτυχημένο ομαδικό άθλημα στην Ελλάδα, όντας το μοναδικό που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις: Ολυμπιακούς Αγώνες (ασημένιο το 2004 στην Αθήνα), Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (χρυσό στη Σαγκάη το 2011), Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (ασημένια σε Ζάγκρεμπ το 2010, Αϊντχόφεν το 2012, Βαρκελώνη το 2018) καθώς και σε διοργανώσεις του Word League.

Ο ΑΡΗΣ ήταν πρωτοπόρος στη διάδοση και την καθιέρωση του Πόλο Γυναικών στην Ελλάδα. Συμμετείχε στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το μακρινό 1988, με τις παρακάτω αθλήτριες: Χρηστίδη, Τσικάρη, Κεσσανοπούλου, Ραπτάκη, Κανατάκη, Τζήμου, Διαμαντοπούλου, Σακαβάρα, Τζάλα, Μπαμπατσιάνη και προπονητή τον αείμνηστο Ανδρέα Γαρύφαλο.

Σήμερα, με ένα μείγμα αθλητριών που συνδυάζει εμπειρία και νεανικότητα, ο ΑΡΗΣ βάζει νέα θεμέλια, με την επαναλειτουργία του τμήματος μετά από μια «δοκιμαστική» συμμετοχή το 2015, στην οποία δε δόθηκε συνέχεια.

Η ομάδα Πόλο Γυναικών του ΑΡΗ θα πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας Γυναικών, το οποίο ξεκινά στις 06/03/2020. Κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, το ρόστερ ενισχύθηκε με ποιοτικές αθλήτριες, ικανές να οδηγήσουν την ομάδα στη διάκριση «με το καλημέρα», υπό τις οδηγίες του προπονητή Κάρολου Μονόρι και του άμεσου συνεργάτη του, Αργύρη Παυλίδη.

Η πιο ηχηρή μεταγραφική κίνηση της ομάδας μας αφορά στην απόκτηση της Κατερίνας Ζάντου, η οποία έχει πλούσια καριέρα με πολλές συμμετοχές στην Α’ Γυναικών, καθώς και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (Νέων Γυναικών 2012) και ένα Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Νεάνιδες 2010).

Αποκτήθηκαν επίσης η Ειρήνη Τζήκου, Πωλίνα Φορίδου, Αντωνία Σπηλιωτίδου, Χριστίνα Παπανικολάου, Άννα Κεχαγίδου, Μαρίζα Σαββοπούλου και την ομάδα στελεχώνουν επίσης αθλήτριες από τις ομάδες Νεανίδων και Κορασίδων του συλλόγου μας.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ θέλει να ευχαριστήσει τους χορηγούς του τμήματος Πόλο Γυναικών, οι οποίοι ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια που ξεκινά. Ο λόγος για τις εταιρίες Pharmast, F-Med και M.D.P. (Medical Device Programs).

To Top