Το ρίσκο του Πρόμπιερζ προκάλεσε θετικό σοκ

Ο Άρης επέστρεψε στις νίκες μέσα στην έδρα του με εκκωφαντικό τρόπο, επί του Παναθηναϊκού, παρουσίασε ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο και ο Πέτρος Πασσαλής ακτινογραφεί στο blog του όλα τα συστατικά της επιτυχίας…
 

Καλό υπόλοιπο ημέρας…
 
Οχτώ μήνες αναμονής ήταν αρκετοί για τους φιλάθλους του ΑΡΗ. Η προηγούμενη εντός έδρας νίκη του ΑΡΗ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο (2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου). Η επιτυχία εναντίον του Παναθηναϊκού είναι πολύ σημαντική γιατί ήρθε απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ελληνική ομάδα.

Το ρίσκο του κυρίου Πρόμπιερζ με την ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Τσέζαρεκ-Γιάκομπ αποδείχτηκε ευεργετικό για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Δεν ήταν τόσο η επιθετική παρουσία του Γιάκομπ που βοήθησε τον ΑΡΗ. Ήταν και πάλι κακός επιθετικά. Βοήθησε όμως πολύ στην αμυντική λειτουργία.

Η ψυχολογία από την άλλη των ποδοσφαιριστών δέχτηκε ένα θετικό σοκ βλέποντας τον προπονητή τους να μην φοβάται και να παρατάσσει τον ΑΡΗ με δύο επιθετικούς απέναντι στην πρωτοπόρο ομάδα του πρωταθλήματος. Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ήταν εξαιρετικό και κάλλιστα ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είχε σημειώσει ακόμα ένα τέρμα. Έπειτα ο Παναθηναϊκός ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων χωρίς να γίνεται όμως ιδιαίτερα απειλητικός.

Η ισοφάριση προήλθε από ένα πολύ καλό χτύπημα του Λέτο και από αδράνεια των ποδοσφαιριστών του ΑΡΗ ,για ακόμα μία φορά, με τον Μπουμσόγκ να πηδάει ανενόχλητος.

Ευτυχώς για τον ΑΡΗ προηγήθηκε πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και με την έναρξη του δευτέρου ο Νέτο με ένα εκπληκτικό χτύπημα φάουλ μας υπενθύμισε την παρουσία του. Πολύ καλό παιχνίδι από τον Φατί που κυριάρχησε στον χώρο του κέντρου.

Οι Παπαστεριανός και Μίσελ ήταν καλοί αμυντικά. Ο Παπαστεριανός μπορεί να προσφέρει περισσότερα αν χρησιμοποιηθεί στην φυσική του θέση σαν αμυντικό χαφ δίπλα στον Φατί. Καλό παιχνίδι και από τους Σανκαρέ-Ντίκο που περιόρισαν τον Λέτο και τον ανάγκασαν να βγει στα πλάγια για να μπορέσει να συμμετάσχει στο παιχνίδι.

Ο Καστίγιο αποτελεί το μεγάλο ερωτηματικό. Σε καμία στιγμή δεν φάνηκε να αντιλαμβάνεται την σπουδαιότητα του αποτελέσματος και έπαιζε ποδόσφαιρο αλάνας. Μόνος του εναντίον όλων. Σε ορισμένες στιγμές ακόμα και εναντίον των συμπαικτών του. Η νίκη αυτή δίνει ηρεμία στην ομάδα του ΑΡΗ και πρέπει να κάνει τους ποδοσφαιριστές να πιστέψουν στις δυνατότητες τους.

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα να είστε όλοι καλά.

 

To Top