Το σήκωσε η Μπόκα! (photogallery & videos)

Τρία χρόνια χωρίς τρόπαιο ήταν υπερβολικά πολλά για τη μεγάλη Μπόκα Τζούνιορς, που γιόρτασε στο κατάμεστο «Μπομπονέρα» την κατάκτηση του πρωταθλήματος Απερτούρα με το θριαμβευτικό 3-0 κόντρα στην Μπάνφιλντ!

Η θρυλική ομάδα του Μπουένος Άιρες χρειαζόταν απλώς μια ισοπαλία για να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο και μάλιστα αήττητη, τρεις αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος, αλλά θέλησε να το γλεντήσει όπως άρμοζε στην περίσταση και να… τρελάνει τους δεκάδες χιλιάδες οπαδούς της, που «κρέμονταν» από τις εξέδρες!

Πρωταγωνιστής ήταν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ο Νταρίο Τσβιτανίτς, όπως και στην καθοριστική εκτός έδρας νίκη επί της Γοδόι Κρους με 1-2, αφού άνοιξε το σκορ στο 9′ και διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα στο 43′. Το τελικό 3-0 έγραψε ο Ντιέγκο Ριβέρο με το ξεκίνημα της επανάληψης, στο 46′, ενώ το διάστημα που ακολούθησε ήταν απλώς η αρχή της φιέστας…

Στο τελευταίο 25λεπτο, μάλιστα, μπήκε ως αλλαγή και ο αρχηγός της Μπόκα, ο Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος έχασε το μεγαλύτερο μέρος του φετινού πρωταθλήματος λόγω μιας σειράς τραυματισμών.

Από την πλευρά του, ο πρώην παίκτης του Άρη, Λεάντρο Γκρασιάν, έμεινε εκτός 18άδας αλλά έκανε το γύρο του θριάμβου μαζί με τους υπόλοιπους. Οι ποδοσφαιριστές του Χούλιο Σέζαρ Φαλσιόνι το γιόρτασαν φορώντας φανέλες με το νούμερο 51 στην πλάτη, όσα είναι πλέον και τα τρόπαια που έχει στις προθήκες του ο σύλλογος.

Αυτός ήταν για τους «μποστέρος» ο πρώτος τίτλος από τα τέλη του 2008, όταν είχαν κατακτήσει και πάλι το Απερτούρα, αλλά και το συνολικά 24ο πρωτάθλημα Αργεντινής στην ιστορία τους. Πλέον, μετρούν 9 λιγότερα πρωταθλήματα από την αιώνια αντίπαλό τους, τη Ρίβερ Πλέιτ, την οποία είχαν τη χαρά να δουν να χάνει μία ημέρα νωρίτερα από την… σχεδόν συνονόματη Μπόκα Ουνίδος, για τη Β’ κατηγορία!

Ακόμα και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, πάντως, η Μπόκα Τζούνιορς θα έχει ισχυρό κίνητρο για να μεγαλώσει κι άλλο το θρύλο της: Θα επιχειρήσει να γίνει η πρωταθλήτρια με την καλύτερη άμυνα στην ιστορία (έχει δεχθεί μόνο 4 γκολ σε 17 παιχνίδια) και φυσικά να παραμείνει αήττητη μέχρι τέλους…

Τα στιγμιότυπα του αγώνα και οι τρελοί πανηγυρισμοί μετά τη λήξη:
{youtube}Q5he9i0JlOY|480|360|1{/youtube}

Η στιγμή που ο Ρικέλμε σήκωσε την κούπα και… τρέλανε το «Μπομπονέρα»:
{youtube}lwkgCM4uUZM|480|360|1{/youtube}

Πανηγυρισμοί στους δρόμους, σ’ ολόκληρη την Αργεντινή:
{youtube}4mQu90V3EfA|480|320|1{/youtube}

Δείτε φωτογραφίες από το παιχνίδι, από την εξέδρα και από την «στέψη» της Μπόκα:
{gallery}karaoglanidis/boca-campeon{/gallery}

To Top