Το Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου η σέντρα του νέου πρωταθλήματος;

To Σαββατοκύριακο 17-18 Αυγούστου προσανατολίζεται η Σούπερ Λιγκ να ορίσει την έναρξη του νέου πρωταθλήματος εξαιτίας της αναδιάρθρωσης και της αύξησης των ομάδων.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμά της η εφημερίδα «Η Πράσινη» αιτία για αυτή την πρόωρη πρεμιέρα, αφού τα τελευταία χρόνια οι ομάδες έμπαιναν στα γήπεδα το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου και μετά, αποτελεί η αναδιάρθρωση και η αύξηση των ομάδων, άρα και των αγωνιστικών της κανονικής περιόδου σε 18 και 34 αντίστοιχα και βέβαια η διεξαγωγή του Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η οδηγία της FIFA για ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων μέχρι το τέλος Απριλίου, «στριμώχνει» πολύ το χρονοδιάγραμμα της Super League που πέρα από την πρόωρη έναρξη στις 17-18 Αυγούστου θα κληθεί να αποφανθεί και για το ενδεχόμενο καθορισμού εμβόλιμων αγωνιστικών που θα πρέπει να διεξαχθούν Τρίτη και Τετάρτη. Βέβαιο θεωρείται ότι για πρώτη φορά θα προκύψει αγωνιστική δράση και μέσα στο εορταστικό κλίμα των Χριστουγέννων και του Πάσχα, καθώς δεν θα υπάρξει 15νθήμερη διακοπή των πρωταθλημάτων.

Όσο για τα… Αυγουστιάτικα παιχνίδια, δεν αποκλείεται να προκύψουν αντιδράσεις από την πλευρά του συνδικαλιστικού οργάνου των ποδοσφαιριστών, κυρίως για το διήμερο 17-18 Αυγούστου, αφού οι καιρικές συνθήκες στην Ελλάδα δεν είναι και οι πλέον κατάλληλες εκείνη την περίοδο, λόγω υψηλών θερμοκρασιών και κατά τις βραδινές ώρες. Είναι πάντως βέβαιο ότι αυτή η κουβέντα θα ξεκινήσει σύντομα καθώς υπάρχει ο πιο βασικός παράγοντας στην ιστορία αυτή που έχει να κάνει με τον προγραμματισμό της Nova η οποία σκοπεύει να ρίξει ακόμα μεγαλύτερο βάρος στη Super League θέλοντας και να κάνει από τώρα το σχετικό προγραμματισμό.

To Top