Το Σεντ Τζονς του Ρικ Πιτίνο ανακοίνωσε την απόκτηση του Λιοτόπουλου

Στην “αγκαλιά” του Ρικ Πιτίνο και επίσημα ο Λευτέρης Λιοτόπουλος, που θα παίξει στο NCAA την περίοδο 2024/25.

Αυτό που όλοι γνώριζαν εδώ και μερικούς μήνες, έγινε επίσημο το βράδυ της Πέμπτης (9/11) καθώς το πανεπιστήμιο Σεντ Τζονς ανακοίνωσε την απόκτηση του Λευτέρη Λιοτόπουλου που θα φορέσει τη φανέλα του από τη σεζόν 2024/25.

Ο 17χρονος πλέι μέικερ της Ακαδημίας ΔΕΚΑ είναι μέλος των μικρών εθνικών, ενώ συμμετέχει φέτος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στο οποίο όχι απλώς τα καταφέρνει, αλλά κυριαρχεί καθώς σκοράρει 20, 25 και 30 πόντους. Με ύψος 1μ.92 ο Λιοτόπουλος θεωρείται το σημαντικότερο ταλέντο σε αυτές τις ηλικίες στην Ελλάδα, ενώ στο EuroBasket U18 που έγινε πριν από μερικούς μήνες στην πόλη Νις της Σερβίας είχε 14.9 πόντους, 5.1 ριμπάουντ, 2.7 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 28.8 λεπτά σε επτά αγώνες.

“Ο Λευτέρης είναι ο καλύτερος νεαρός στην Ελλάδα. Καταλαβαίνει τα πάντα από την επίθεσή μας όσον αφορά την κίνηση, τα κοψίματα και την εκτέλεση” ήταν η δήλωση του Ρικ Πιτίνο, που θα έχει τον νεαρό γκαρντ υπό την καθοδήγησή του από την επόμενη περίοδο. Στόχος του Λιοτόπουλου, εκτός από το να ξεχωρίσει στο NCAA και γιατί όχι, να βρεθεί στο NBA, είναι και οι ακαδημαϊκές διακρίσεις.

To Top