Το συγκλονιστικό βίντεο από την απελευθέρωση του πατέρα του Λουίς Ντίας (video)

Συγκλονίζει το βίντεο από τη στιγμή που ο πατέρας του Λουίς Ντίας επέστρεψε στην οικογένειά του, μετά το γεγονός ότι είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Ο πατέρας του Λουίς Ντίας, είχε πέσει θύμα απαγωγής από τον Κολομβιανό αντάρτη του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) για συνολικά δέκα ημέρες.

Ημερομηνία κατά την οποία το κολομβιανό ποδόσφαιρο εξέφρασε τη δυσαρέσκεια, τη δυσφορία και, κυρίως, τη στήριξή του στον ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ, του οποίου η απόγνωση να ζήσει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από μια τέτοια κατάσταση μπορεί να συνορεύει με την πιο απόλυτη ερήμωση.

Τέλος καλό όλα καλά για την οικογένεια του Λουίς Ντίας, αφού ο πατέρας του επιθετικού της Λίβερπουλ απελευθερώθηκε μετά από δώδεκα μέρες. Όπως αναφέρουν τα Μέσα στην Κολομβία, η όλη διαδικασία είχε την υποστήριξη του ΟΗΕ, ο οποίος είναι ο εγγυητής στην ειρηνευτική διαπραγμάτευση με την παραστρατιωτική οργάνωση, τον «Εθνικό Απελευθερωτικό Στρατό».


Η απαγωγή έγινε στην περιοχή του Μπαράνκας, όταν ο Ντον Λουίς και η σύζυγός του είχαν πάει να αγοράσουν καρπούζια. Σε εκείνο το σημείο οι δράστες τους πλησίασαν και τους πήραν με το αυτοκίνητο του πατέρα του Ντίας, ενώ μια μηχανή τους συνόδευε. Η κακή κατάσταση του δρόμου έκανε το ένα λάστιχο του αυτοκινήτου να σκάσει. Εκείνη τη στιγμή η μητέρα του επιθετικού της Λίβερπουλ κατάφερε να απελευθερωθεί. Οι δράστες έκλεψαν ακόμα δύο μηχανές και πήγαν από το Μπαράνκας στο Pele el Ojo και από εκεί όδευαν προς τα σύνορα με τη Βενεζουέλα.

Μετά από μέρες οι απαγωγείς πήραν την απόφαση να απελευθερώσουν τον πατέρα του Ντίας, κάτι που το έκαναν γνωστό με μία ανακοίνωση. «Είμαστε αλληλέγγυοι με τις οικογένειες που βιώνουν πόνο και τραγωδίες λόγω της ανεργίας, της εγκληματικής βίας του παραμιλιταρισμού και της εγκατάλειψης του κράτους. Η διαφθορά των πολιτικών είναι η κύρια απειλή για τη σταθερότητα της περιοχής. Το Μέτωπο Βορείου Πολέμου στέρησε την ελευθερία σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι ο πατέρας του “Λούτσο” Ντίας,. Ως εκ τούτου η απελευθέρωσή του δρομολογείται, επειδή είναι συγγενής του μεγάλου αθλητή που αγαπούν όλοι οι Κολομβιανοί», έγραφε η ανακοίνωση.

Παρακάτω είναι το βίντεο από τη στιγμή που ο πατέρας του Λουίς Ντίας σμίγει ξανά με την οικογένειά του…

To Top