Το στενό περιθώριο της Μπαρτσελόνα αν θέλει να δηλώσει τον Ρούμπιο στην Ευρωλίγκα

Ο Ρίκι Ρούμπιο προπονείται με την Μπαρτσελόνα χωρίς να έχει συμφωνήσει να συνεργαστεί ξανά μαζί της. Οι «μπλαουγκράνα», πάντως, δεν έχουν και τόσο χρόνο αν θέλουν να τον έχουν στην Ευρωλίγκα.

Κάτι λιγότερο από 13 χρόνια μετά την αποχώρησή του για το ΝΒΑ, ο Ρίκι Ρούμπιο επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα. Ο 33χρονος πλέι μέικερ έκανε μάλιστα την πρώτη του προπόνηση στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» έχοντας ένα πλατύ χαμόγελο στο στόμα, αλλά είναι ακόμη ανοιχτό αν και πότε θα αγωνιστεί.
Ο ίδιος, έχοντας αποχωρήσει το καλοκαίρι από το ΝΒΑ για λόγους ψυχικής υγείας, δήλωσε για την επιστροφή του πως δεν υπάρχει κάποια δέσμευση πως θα αγωνιστεί, αλλά εφόσον νιώσει ο ίδιος καλά αγωνιστικά και κυρίως ψυχολογικά, θα ενισχύσει την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου ως το τέλος της σεζόν.

Παρόλα αυτά, αν κι εφόσον οι «μπλαουγκράνα» θέλουν να έχουν τον Ρούμπιο στην Ευρωλίγκα, το περιθώριό τους ώστε να τον δηλώσουν είναι πολύ στενό. Συγκεκριμένα, ένας νέος παίκτης μπορεί να ενταχθεί σε μία ομάδα της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, όταν και τελειώνει η προθεσμία, κάτι που αφήνει ουσιαστικά στην Μπαρτσελόνα μόνο μια εβδομάδα ώστε να αποφασίσει για τον Ισπανό γκαρντ.
Το θετικό νέο για τον καταλανικό σύλλογο, είναι πως ανάλογη προθεσμία δεν υπάρχει στην ACB. Το μόνο όριο που υπάρχει εκεί αφορά τον αριθμό παικτών που μπορεί να δηλώσει μια ομάδα. Η Μπαρτσελόνα έχει αυτή τη στιγμή στη λίστα της 16 παίκτες, ωστόσο επιτρέπονται μέχρι 20 οπότε δεν θα έχει πρόβλημα σε περίπτωση που ενσωματώσει τον Ρούμπιο.

To Top