Το ΣτΕ απέρριψε τα αιτήματα ΠΑΟΚ και Ξάνθης για «πάγωμα» της πολυιδιοκτησίας

Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τα αιτήματα ΠΑΟΚ – Ξάνθης να “παγώσει” η εκδίκαση της υπόθεσής τους από τα αρμόδια όργανα της Super League και της ΕΠΟ λόγω παράνομης σύνθεσης της ΕΕΑ.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη είχαν προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια για παράνομη σύνθεση επιτροπής της ΕΕΑ, σύμφωνα με το πόρισμα της οποίας προκύπτει πολυιδιοκτησία ανάμεσα στις δύο ομαδες και συνεπώς αποβολή τους από τη μεγάλη κατηγορία.

Τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η Ξάνθη ζητούσαν να “παγώσει” η εκδίκαση της υπόθεσης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα της Super League και της ΕΠΟ. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, ωστόσο, απέρριψε τα αιτήματα του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Αυτή η εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά την απόφαση των μελών της Super League να απορρίψουν την καταγγελία του Ολυμπιακού που ζητούσε την αποβολή ΠΑΟΚ – Ξάνθης.

Ο Ολυμπιακός είχε ζητήσει την αποβολή των ομάδων από το πρωτάθλημα, μέχρι να αποσύρουν οι δύο ΠΑΕ τις προσφυγές τους από τα πολιτικά δικαστήρια. Η καταγγελία είχε βασιστεί στο άρθρο 35 του ΚΑΠ, που απαγορεύει την προσφυγή στα πολιτικά ή διοικητικά δικαστήρια και μάλιστα προβλέπει εκτός από πρόστιμο και την αποβολή από το πρωτάθλημα για όσο διάστημα διαρκεί.

To Top