Το “στοίχημα” των Ελλήνων προπονητών από τον Χατζάρα στον Κατσαβάκη

Ο Mάκης Κατσαβάκης αποτελεί και τυπικά παρελθόν από τον πάγκο του Άρη και ο νέος τεχνικός που θα αναλάβει θα είναι ο δέκατος έβδομος από τη σεζόν 2004 – 2005. Χατζάρας, Κοουζέλα, Αναστόπουλος, Όγιος, Ερνάντεθ, Ολίβα, Μπάγεβιτς, Ερνάντεθ, Μαζίνιο, Κούπερ, Μιχαλήτσος, Τσιώλης και Πρόμπιερζ πέρασαν από τον πάγκο του Άρη κι ο καθένας άφησε το στίγμα του. Άλλος μεγαλύτερο κι άλλος μικρότερο.

Το θέμα βέβαια είναι το… χαμένο στοίχημα των Ελλήνων προπονητών στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο, αφού σχεδόν κανένας, από όσους προσπάθησαν να οδηγήσουν τον Άρη σε ήρεμα νερά, δεν τα κατάφερε.

 Γιώργος Χατζάρας (22 Ιουλίου 2004 – 24 Μαΐου 2005): «Γιώργο Χατζάρα, για πάντα Αρειανάρα!», ήταν το σύνθημα των οπαδών του Άρη, για τον Αρειανό και ιδιόρρυθμο Χατζάρα, ο οποίος ανέλαβε τις τύχες της ομάδας, σε μία δύσκολη σεζόν. Ωστόσο, ο Χατζάρας απέτυχε παταγωδώς, αφού παρά το ότι το ρόστερ ήταν όντως πολύ μέτριο, ο Άρης θα μπορούσε να σωθεί, ωστόσο έπεσε. Του πιστώνεται η πρόκριση στον τελικό Κυπέλλου. Έτσι η φυγή του έριξε τις μετοχές του, αφού από το Αιγάλεω ήρθε στον Άρη, ως ο κορυφαίος Έλληνας τεχνικός της εποχής: 8 Νίκες, 13 ισοπαλίες και 14 ήττες.

 Νίκος Αναστόπουλος (5 Οκτωβρίου 2005 – 22 Μαΐου 2006): Ίσως η πιο πετυχημένη παρουσία Έλληνα προπονητή στον πάγκο του Άρη. Ήρθε αντί του Κοούζελα, πάνω που όλα έμοιαζαν δύσκολα, ώστε ο Άρης να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, με κεκλεισμένων των θυρών αγώνες εντός έδρας κι όμως τελικά το πήρε πάνω του και έβγαλε από το αδιέξοδο την ομάδα, μπαίνοντας για τα καλά στις καρδιές του κόσμου. Έφυγε στο τέλος της σεζόν, για ασυμφωνία με τη διοίκηση στον τρόπο δομής της ομάδας: 14 Νίκες, 11 ισοπαλίες και 3 ήττες.

 Γιάννης Μιχαλήτσος (18 Ιανουαρίου 2011 – 8 Μαρτίου 2011): Ο κόσμος του Άρη ήταν ουσιαστικά μουδιασμένος από τη φυγή του Κούπερ και την ομάδα ανέλαβε ο Γιάννης Μιχαλήτσος, ο οποίος δεν αρνήθηκε κανένα κάλεσμα της ομάδας. Συνεργάτης του Κούπερ για όσο έμεινε στον Άρη ο Αργεντινός, έκατσε στον πάγκο και δεν το έκανε για πρώτη φορά. Αποχώρησε μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή (0-1). Ο σύντομος απολογισμός του: 1 νίκη, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

 Σάκης Τσιώλης (9 Μαρτίου 2011 – 31 Οκτωβρίου 2011): Έχοντας ως παρακαταθήκη τις εξαιρετικές εμφανίσεις του Ολυμπιακού Βόλου και ως εκ των Ελλήνων προπονητών της γενιάς του, η διοίκηση του Άρη τον επέλεξε ώστε να καθίσει στον πάγκο της ομάδας. Ο λόγος για τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος έκανε ένα εκπληκτικό ντεμαράζ νικών στον πάγκο του Άρη και σε πέντε ματς την περυσινή σεζόν μέτρησε πέντε νίκες, χωρίς ωστόσο η ομάδα να βγει στα πλέι οφ, λόγω άλλων παραγόντων. Τα πράγματα δεν εξελίχθησαν καλά. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός το έχασε κάπου το παιχνίδι και τελικά ο Άρης σε έξι παιχνίδια δεν κέρδισε ούτε μία φορά! Η πολύ κακή εικόνα της ομάδας σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα αποτέλεσαν το κύκνειο άσμα στην παρουσία του Θεσσαλού στον πάγκο των «κίτρινων». Ο απολογισμός του φορώντας την… κίτρινη φόρμα: 5 Νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

 Μάκης Κατσαβάκης (5 Ιουλίου 2012 – 7 Οκτωβρίου 2012): Δεν άντεξε στην πίεση και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί μία ούτως ή άλλως δύσκολη χρονιά στον πάγκο του Άρη, ο Σερραίος τεχνικός, που αποχώρησε πολύ γρήγορα στη δεύτερη παρουσία του στους κίτρινους. Δεν έπεισε και κυρίως δεν έδωσε στον κόσμο να νιώσει ότι θα τα βγάλει πέρα: 1 Νίκη, δύο ισοπαλίες και 3 ήττες.

To Top