ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το συμβάν με το οποίο ο Παράσχος άλλαξε την φιλοσοφία του Παντελίδη…

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία έχει αποκαλύψει σε ανύποπτη στιγμή, ο Σάββας Παντελίδης για τον προπονητικό του “δάσκαλο”, τον Γιώργο Παράσχο.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Ένα συμβάν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, που άλλαξε άρδην τον τρόπο σκέψης του Σάββα Παντελίδη για το ποδόσφαιρο και τον έκανε όπως θεωρεί και ο ίδιος αυτό που είναι σήμερα προπονητικά.

Με τον Γιώργο Παράσχο τότε στον πάγκο της Χαλκηδόνας και τον ίδιο στο πλευρό του ως βοηθό, πραγματοποιήθηκε ένα ματς που ποτέ δεν θα μπορέσει να το ξεχάσει, καθώς τον “στιγμάτισε” προπονητικά. Η Χαλκηδόνα είχε προηγηθεί, με τον αντίπαλο να ισοφαρίζει. Αυτό έγινε δύο φορές μέχρι που η ομάδα του πέτυχε το 3-2 και απέμεναν οι καθυστερήσεις.

Τότε ο Σάββας Παντελίδης, θέλοντας να “ροκανίσει” τον χρόνο, πήγε στην άκρη του πάγκου, άρπαξε δύο μπάλες και ήταν έτοιμος να τις πετάξει στο γήπεδο. Ο Γιώργος Παράσχος τον αντιλήφθηκε, γύρισε τον κοίταξε με απειλητικό ύφος και του φώναξε… “αν τις πετάξεις μέσα, έφυγες από την ομάδα!”. Λίγο αργότερα έγινε το 3-3…

Την επόμενη μέρα, τον πήρε κοντά του και του εξήγησε: “Aν εμείς κάνουμε στο ποδόσφαιρο αυτό το πράγμα, το καταστρέφουμε, σκέψου τι θα κάνουν όσοι δεν το αγαπούν πραγματικά, όπως εμείς…”.

Από τότε ο Σάββας Παντελίδης -που ως ποδοσφαιριστής ήταν εντελώς διαφορετικός (σκληρός αμυντικός)- αποφάσισε πως προπονητικά θέλει να “δημιουργεί” και όχι να “καταστρέφει”…

To Top