Το “ταμείο” του Άρη

Το φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ λίγκας συμπλήρωσε 20 αγωνιστικές και ο Άρης, ούτε στο τεράστιας σημασίας παιχνίδι με τον Ατρόμητο δεν κατάφερε κερδίσει στην έδρα του. Στο πάλαι ποτέ φρούριο Κλεάνθης Βικελίδης, οι κιτρινόμαυροι μετράνε ένα θλιβερό απολογισμό 5 ισοπαλιών και 5 ηττών!

 Το παιχνίδι πάντως με τον Ατρόμητο -μια ομάδα που βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με αρκετά ισχυρό ρόστερ- δεν μπορεί να αφήσει ιδιαίτερα παραπονεμένο τον κόσμο της ομάδας από πλευράς αγωνιστικής παρουσίας. Ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του Άρη από την αρχή της σεζόν, όπου σίγουρα το συγκρότημα του Σούλη Παπαδόπουλου προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις για το τρίποντο.

                                      ΤΑ ΣΥΝ ΤΟΥ ΑΡΗ

1. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που φορούσαν το σήμα του “θεού του πολέμου” στο στήθος, δώσανε το 100% των δυνατοτήτων τους. Ήταν εμφανή από τα πρώτα λεπτά, η αγωνιστικότητα και το πάθος που έβγαζαν οι παίχτες στο χορτάρι. Μετά από καιρό, βγήκαν κατά πλειονότητα νικητές στις μονομαχίες με τους αντιπάλους τους, ήταν προσεκτικοί στα μαρκαρίσματα που επιχειρούσαν και κυριαρχούσαν επι το πλείστον στη “γη” αλλά και στον “αέρα”.

 2. Μετά από πολύ καιρό, ο Άρης δεν απειλήθηκε από το “ευαίσθητο” σημείο του, τα στημένα. Ήταν φανερό ότι δουλεύτηκαν στην προπόνηση, και είτε οι αμυντικοί όπου είχαν την βοήθεια και των υπολοίπων ψηλών κορμιών, είτε ο Σωκράτης Διούδης καθάριζαν τις φάσεις.

3. Αξίζει να αναφέρουμε εδώ, ότι εμφάνιση που θύμισε τα “παλιά” έκανε ο διεθνής πορτιέρο των κιτρίνων, που δικαίως πήρε τον τίτλο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή στο γήπεδο. Ο λόγος φυσικά, οι καίριες επεμβάσεις του στα τρία τετ α τετ που είχε ο αντίπαλος, επι προσθέτως της συνολικά πολύ καλής εμφάνισης που πραγματοποίησε.

                                                     ΤΑ ΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΗ

 1. Ο Άρης σκοράρει με το σταγονόμετρο. Αυτή είναι μια αλήθεια, και αυτό μπορεί να το αντιληφθεί ο καθένας. Είναι γεγονός ότι έχει το χειρότερο ενεργητικό από κάθε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα με μόλις 15 γκολ. Το επιθετικό πρόβλημα, έγινε πιο ορατό από ποτέ. Οι κιτρινόμαυροι δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, έχοντας μονάχα μια κλασσική ευκαιρία με τον Αγκάνθο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, αν και το σκηνικό μεταφέρθηκε στα καρέ του αντίπαλου γκολκίπερ Τζενάμο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν ιδιαίτερα, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον τεχνικό των κιτρίνων.

 2. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι αναλυτής ποδοσφαίρου, για να καταλάβει ότι ο Άρης δεν έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο. Η έως τώρα αρνητική στάση της ΕΠΟ, και η περιπέτεια με τα δελτία,  δεν επιτρέπει το τεχνικό τιμ, να βάλει τα νέα αποκτήματα στις μέχρι τώρα αγωνιστικές υποχρεώσεις. Παραταύτα, πρέπει άμεσα να βρεθεί και να δοθεί μια λύση, καθώς είναι αδύνατον 11-12 ποδοσφαιριστές να τραβήξουν το κουπί των επόμενων 14 αγωνιστικών.

Παναγιώτης Κυμπριχτσής

To Top