ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το ταμείο των ντέρμπι: Ομάδα που “χτίζει” σιγά-σιγά νοοτροπία νικητή!

O Άρης ολοκλήρωσε την δύσκολη σειρά των τριών συνεχόμενων ντέρμπι, με τέσσερις βαθμούς, δύο εξαιρετικές εμφανίσεις και μία μέτρια. Μία ισοπαλία, μία νίκη και μία (βαριά) ήττα από την οποία πήρε ένα καλό “μάθημα” για την συνέχεια του πρωταθλήματος, αλλά και την… επόμενη σεζόν.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Από τον Άρη αυτών των τριών αγώνων, θέλω να κρατήσω την μαχητικότητα και την νοοτροπία. Μία ομάδα που αποκτά σιγά-σιγά το δικό της dna. Ο Σάββας Παντελίδης έχει αλλάξει πολλά πράγματα, ως προς το καλύτερο. Το σημαντικότερο όλων; Παρουσιάζει πλέον ένα σύνολο που έχει την δική του ταυτότητα, παίζει για τη νίκη σε κάθε παιχνίδι, ανεξαρτήτως αντιπάλου και έδρας, επιλέγοντας από το πρώτο λεπτό να κυριαρχήσει στο γήπεδο.

Δείγματα ομάδας με νοοτροπία νικητή! Κυρίαρχος σε Τούμπα και κόντρα στην ΑΕΚ, έπαιξε τον Ολυμπιακό όπως δεν τον έπαιξε καμία ομάδα φέτος, εντός ή εκτός έδρας, όμως έδειξε πως είναι ακόμα νωρίς…

Είναι πολύ νωρίς μία ομάδα σαν τον Άρη, να βρίσκει αυτόματα τον τρόπο να αντεπεξέρχεται, ακόμα κι όταν όλα πάνε στραβά στο παιχνίδι. Θα το κάνει ενδεχομένως μία φορά, ίσως και δεύτερη, όμως δεν θα γίνεται συνέχεια. Τον εύκολο τρόπο να κερδίζει ακόμα κι όταν είναι μέτριος ή κακός, ο Άρης δεν τον έχει και ίσως χρειαστεί χρόνος για να τον αποκτήσει.

Απαιτείται εμπειρία και χημεία, στοιχεία τα οποία φτιάχνει τώρα αυτή η ομάδα, καθώς δεν τα είχε “προίκα” από τις προηγούμενες σεζόν. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα σύνολο που “χτίστηκε” από το… μηδέν πέρσι το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο έγιναν σημαντικές προσθήκες.

Η ήττα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” ήταν το κατάλληλο “μάθημα” για τον Άρη, την κατάλληλη στιγμή. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ακόμα το μέγεθος της ήττας μπορεί να αποβεί πολύ πιο χρήσιμο, από μία απλή ήττα με μικρότερο σκορ που ίσως έκρυβε κάτι από το χαλάκι ορισμένες αδυναμίες της ομάδας. Διότι κακά τα ψέματα δεν άξιζε ο Άρης μία ήττα με 4-1. Είναι πολύ καλύτερο που συνέβη όμως τώρα, παρά σε ένα από τα επόμενα ματς. Διότι υπάρχει ένα στόχος, που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μέσω της 5ης ή της 4ης θέσης. Και η ήττα την περασμένη Κυριακή δεν είναι ικανή να βγάλει εκτός στόχου την ομάδα.

Aυτό που πρέπει επίσης να μάθει ο Άρης είναι να μην “παίζει” με την τύχη του. Δικαιολογημένα όλοι μιλάμε για τρία γκολ του Ολυμπιακού που προήλθαν από κόντρες σε πόδια παικτών του Άρη. Όμως όλες οι φάσεις ξεκίνησαν από ένα λάθος ή μια ολιγωρία παίκτη της ομάδας του Σάββα Παντελίδη. Κάτι που δεν πλήρωσε ο αντίπαλος και είναι η ειδοποιός διαφορά. Λεπτομέρειες σημαντικές μέσα στο παιχνίδι που είναι θέμα χρόνου αυτή η ομάδα να αποφεύγει, αν μείνει μαζί, ενισχυθεί και δουλέψει ακόμα πιο σκληρά το καλοκαίρι.

Όσο για το γκολ; Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρξε αφέλεια και έλλειψη καθαρού μυαλού. Ίσως και δυνάμεων, από ορισμένους παίκτες. Όλοι δικαιούνται μία μέτρια μέρα, σαφέστατα. Κανείς δεν μπορεί να είναι στο ίδιο tempo συνέχεια, ειδικά όταν υπήρξε εξαιρετικός σε δύο ντέρμπι που προηγήθηκαν, τις δύο προηγούμενες εβδομάδες.

Καταληκτικά, αν θελήσει κανείς να πάει το θέμα λίγο πιο μακριά και να το αναλύσει διαφορετικά, ο Ολυμπιακός έδειξε στον Άρη, τι χρειάζεται στο ρόστερ του το καλοκαίρι, για να μπορέσει του χρόνου, αυτά τα ντέρμπι, εφόσον δείχνει το ίδιο πλάνο τακτικά και το ίδιο πάθος, να παίρνει τους τρεις βαθμούς σε όλα και όχι μόνο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Διότι υπάρχει ένα “κορμός” στην ομάδα, που θα είναι “έγκλημα” να χαλάσει, παρά μόνο να βελτιωθεί με τις κατάλληλες προσθήκες στις θέσεις που έχει ανάγκη.

 

 

 

To Top