ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το τρίπτυχο που οδηγεί στην 3η θέση: Προπόνηση, βελτίωση, εκτός έδρας νίκες!

Ο Άρης οφείλει να αποβάλλει πλέον το ευρωπαϊκό… τσιπάκι από πάνω του και να στρέψει 100% την προσοχή του σε αυτό που ο Δημήτρης Πρίφτης αποκάλεσε “κυρίως πιάτο”. Το ελληνικό πρωτάθλημα. Οι κίτρινοι έχουν ήδη στραφεί στον αγώνα με τα Τρίκαλα, εκεί όπου παραδοσιακά συναντούν αντίσταση.

Μετά τη νίκη στην Πυλαία επί του ΠΑΟΚ ο Άρης σφράγισε την θέση του στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και πλέον διεκδικεί από την ΑΕΚ την τρίτη θέση στην κανονική διάρκεια. Το μεταξύ τους παιχνίδι είναι στις 12 Μαρτίου στο Αλεξάνδρειο. Ενδεχομένως θα κρίνει πολλά το αποτέλεσμα εκείνου του αγώνα.

Από τον Άρη εξαρτάται αυτό και τις απώλειες που δεν πρέπει να έχει. Οι κίτρινοι καταρχήν οφείλουν στους εαυτούς τους να πάνε στο συγκεκριμένο ματς χωρίς να χάσουν κανένα άλλο παιχνίδι μέχρι τότε. Έχουν τα Τρίκαλα αύριο εκτός έδρας, υποδέχονται τον Κόροιβο και μετά ταξιδεύουν στην Καβάλα. Δεν χωράει ήττα, τόσο απλά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για… παιχνιδάκια.

Πολύ σημαντική παράμετρος για την τρίτη θέση είναι τα αποτελέσματα που θα έχει ο Άρης μακριά από το Παλέ. Παίζει σε δύσκολες έδρες μετά το ματς με την ΑΕΚ. Πάει στην Πάτρα, την Κηφισιά και το Ρέθυμνο, είναι έδρες που θέλουν πολύ μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση.

Σε κάθε περίπτωση οι κίτρινοι ευελπιστούν ότι πλέον με το ένα παιχνίδι τη βδομάδα θα έχουν τη δυνατότητα να προπονηθούν περισσότερο, κάτι που συνήθως μεταφράζεται σε βελτίωση μέσα στο γήπεδο. Και συμφωνούν όλοι ότι το… δωμάτιο βελτίωσης αυτής της ομάδας του Άρη είναι πολύ μεγάλο.

Το πρόγραμμα του Άρη ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας

aris_schedule_2016

To Top