ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το Τσάμπιονς Λιγκ βρίσκεται στον σωστό δρόμο, με αποδείξεις…

Στην πρόσφατη σύσκεψη των ομάδων που συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ, που έλαβε χώρα στη Γενεύη, οι διοργανωτές παρουσίασαν στοιχεία που αποδεικνύουν πως η νεοσύστατη διοργάνωση είναι ποιοτική και αγωνιστικά και οργανωτικά. 

Για το πρώτο μιλούν οι αριθμοί. Για το δεύτερο μίλησαν στελέχη των ομάδων που συμμετέχουν και είχαν και εμπειρία τα προηγούμενα χρόνια από την συμμετοχή τους στο Γιούροκαπ.

Στα πρώτα 140 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έχει διαπιστωθεί ότι:

– Το 75% των 40 ομάδων που συμμετέχουν, βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις στην βαθμολογία των εθνικών πρωταθλημάτων τους.

– Το 54% των αγώνων έχουν ολοκληρωθεί με διαφορά μικρότερες των 10 πόντων, άρα παρουσιάζουν και υψηλό συναγωνισμό και μεγάλο ενδιαφέρον.

– Το 16% των αγώνων έχουν ολοκληρωθεί με το νικητή να κρίνεται στον πόντο ή το καλάθι.

– Δεν υπάρχει καμία ομάδα που να είναι αήττητη ή χωρίς νίκη.

Τι δήλωσαν τα στελέχη των ομάδων

Σε ότι αφορά το οργανωτικό κομμάτι, στελέχη των ομάδων περιέγραψαν αυτό που έχουν ζήσει μέχρι σήμερα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Λούντβιγκσμπουρκ, Μάρκο Μπινς τόνισε: “Πρέπει να ευχαριστήσω το Τσάμπιονς Λιγκ για την δουλειά που κάνει και γι’ αυτά τα εξαιρετικά νούμερα. Θα μας βοηθήσουν πολύ αυτές οι αναλύσεις για να εξηγήσουμε στην αγορά μας, στους συνεργάτες επικοινωνίας και τους φιλάθλους μας το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης”.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Τενερίφης, Ανιάνο Καμπρέρα Ροντρίγκεθ επεσήμανε: “Μέχρι στιγμής το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια πολύ καλή εμπειρία. Είμαστε θετικά έκπληκτοι και ευχαριστημένοι με την οργάνωση, από αθλητικής άποψης μέχρι τα θέματα που έχουν να κάνουν με την τηλεοπτική μετάδοση των αγώνων. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ υψηλό”.

Ο εκπρόσωπος της Μπεσίκτας, Τσαν Κόκεν είπε πως “είχαμε κάποια ερωτηματικά στο ξεκίνημα της χρονιάς, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε η διοργάνωση, έχουμε διαπιστώσει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, που είναι τέλειο μέχρι στιγμής. Είναι εντυπωσιακό το επίπεδο, όλα τα παιχνίδια είναι κλειστά, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει την άλλη…”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Βιλερμπάν, Γκαετάν Μέλερ τόνισε: “Πρέπει να παραδεχθούμε πως η ποιότητα της οργάνωσης είναι πολύ υψηλή και οι φίλαθλοί μας ανταποκρίνονται στο 95% της προσέλευσης τους. Το επίπεδο της διοργάνωσης είναι ενδιαφέρον διότι όλες οι ομάδες μάχονται σκληρά, έχουμε ήδη εκπλήξεις…”.

To Top