Το υπoυργείο Οικονομικών εξετάζει τη ρύθμιση χρεών των ΠΑΕ!

Ανοικτό αφήνει το υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο ρύθμισης των χρεών των ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών (ΠΑΕ) στο Δημόσιο, με το θέμα να εξετάζεται από επιστημονικούς συνεργάτες του υπουργείου.

Την αποκάλυψη έκανε το SoccerPlus, το οποίο αναφέρει ότι σε επικοινωνία που είχε με το υπουργείο, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα με αφορμή

α) τις πληροφορίες που φέρουν τον ενδιαφερόμενο για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρη Βιντιάδη, να προχωρά σε πρόταση προς την ΠΑΕ μόνον εφόσον γίνει ρύθμιση των χρεών της στο επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο,

β) το χρόνιο αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για ρύθμιση των χρεών της, που επανήλθε στο προσκήνιο από τον νέο ιδιόκτητη της, Ιβάν Σαββίδη, και

γ) από παρόμοια αιτήματα που συζητούνται και μπορεί να τεθούν από τις υπόλοιπες ομάδες μέσω της Super League συνδυαστικά με άλλα όπως η κατάργηση του 10% από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ως ανταποδοτικού τέλους προς την αστυνομία για την παρουσία της στα γήπεδα.

Η απάντηση που πήρε το SoccerPlus ήταν η ακόλουθη: «Το υπουργείο εξετάζει με την βοήθεια επιστημονικών συνεργατών του το κομμάτι με τις ρυθμίσεις των οφειλών των ΠΑΕ προς το Δημόσιο, ωστόσο ανακοινώσεις αναμένονται μετά την κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου ή τροπολογίας στην Βουλή, κάτι το οποίο θα γίνει το επόμενο διάστημα».

Η απάντηση αν και πολύ προσεκτική δείχνει ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν κλείνει το θέμα. Το αφήνει ανοιχτό. Το εξετάζει. Και το άμεσο μέλλον θα δείξει ποιες θα είναι οι αποφάσεις που θα ληφθούν και προς ποια κατεύθυνση θα επηρεάσουν το εγχώριο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι.

Σε κάθε περίπτωση και ο Άρης περιμένει τις εξελίξεις, τη στιγμή που τα οικονομικά μέτωπα είναι μεγάλα και βρίσκεται στον προθάλαμο της υπαγωγής του στο άρθρο 99.

To Top