ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Το επιβλητικό 99-56 έσπασε έξι ρεκόρ παραγωγικότητας για τον Άρη!

Κατοστάρα δεν έκανε αλλά το τελικό 99-56 με τον Κόροιβο σηματοδότησε έξι ρεκόρ για τον Άρη στις επιδόσεις του μέσα στη φετινή χρονιά, και όχι μόνο.

Σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από τον ΕΣΑΚΕ παρατίθενται τα ρεκόρ του Άρη στον χθεσινό αγώνα:

– Οι 99 πόντοι είναι η καλύτερη φετινή επίδοση τους αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 90 πόντων που είχαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Δεν είναι όμως μόνο η καλύτερη φετινή επίδοση του

– Ο Άρης σημείωσε ρεκόρ 12ετίας με το σημερινό +43. Η προηγούμενη ευρύτερη νίκη του ήταν το +40 επί του Αρκαδικού στην Τρίπολη. Θα πρέπει να επιστρέψουμε στην περίοδο 2003-2004 για να βρούμε την προηγούμενη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του αφού τότε επιβλήθηκε του Ηλυσιακού εντός έδρας με 51 πόντους (114-63).

 – Η νίκη ήρθε με ευκολία και αν ένα στοιχείο άνοιξε πιο διάπλατα τον δρόμο προς αυτήν, ήταν αναμφίβολα η αποτελεσματικότητα από κοντινή και μέση απόσταση. Οι κίτρινοι σημείωσαν νέο ρεκόρ ευστοχίας στα δίποντα για τη φετινό πρωτάθλημα έχοντας 29/39 (74,35%) επίδοση καλύτερη και από εκείνη που μοιράζονταν μέχρι σήμερα ο Αρκαδικός και το Ρέθυμνο που είχαν 23/31 (74,19%) στα παιχνίδια τους με την Καβάλα και τον Κολοσσό αντίστοιχα. Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του Άρη ήταν εκείνη που είχε εντός έδρας με τον Αρκαδικό (21/29, 72,41%).

– Τη δική του καλύτερη επίδοση σε ποσοστό τριπόντων, βελτίωσε ακόμη ο Άρης έχοντας 10/21 (47,61%). Η προηγούμενη ήταν εκείνη που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τα Τρίκαλα το περασμένο Σάββατο (11/24 και 45,83%). Σε διάστημα πέντε ημερών δηλαδή οι «κίτρινοι» είχαν 21/45 τρίποντα.

– Ρεκόρ περιόδου είναι για τον Άρη και οι 27 ασίστ που καταγράφηκαν στην στατιστική του καθώς η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 24 ασίστ που είχε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

– Ακόμη βελτίωσε την καλύτερη επίδοση του και στα κλεψίματα κάνοντας 13. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 11 που είχε εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό.

– Οι αριθμοί αυτοί μεταξύ άλλων μετατράπηκαν και στους 128 βαθμούς ομαδικού ranking (σύστημα αξιολόγησης) που αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου για τον Άρη που είχε 111 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρκαδικό.

– Ακόμη, σημειώνοντας 29 πόντους στη δεύτερη περίοδο του σημερινού αγώνα, ο Άρης σημείωσε και ρεκόρ για τα εντός έδρας παιχνίδια του αφού η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν εκείνη των 26 πόντων που είχε στην πρώτη περίοδο κόντρα στον Αρκαδικό και στη δεύτερη απέναντι στο Λαύριο. 29 πόντους πάντως είχε και στην πρώτη περίοδο του αγώνα της Τρίπολης στον πρώτο γύρο.

To Top