Το όχι του Άρη ήταν τελικά στην… ΚΠΡ και όχι στην Έβερτον!

Ο Άρης είπε όχι σε αγγλική ομάδα για τον Γιώργο Κατίδη. Μόνο που αυτή δεν ήταν η Έβερτον, αλλά η ΚΠΡ! Επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι, μια και η προσφορά, τα ποσά, ο τρόπος καταβολής τους και η άρνηση του Άρη παραμένουν τα ίδια στην υπόθεση!

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες, η ΚΠΡ ήταν η ομάδα από την Αγγλία που κατέθεσε επίσημη πρόταση για την απόκτηση του Γιώργου Κατίδη στον Άρη, δίνοντας 330.000 λίρες, περίπου 400.000 ευρώ δηλαδή, όμως οι κίτρινοι την απέρριψαν, γιατί δεν ήταν αυτά τα χρήματα διασφαλισμένα. Αν η ΚΠΡ θέλει τον παίκτη, μπορεί να επανέλθει με διαφορετική πρόταση.

Υπενθυμίζουν όλο το στόρι, το οποίο επί της ουσίας είναι το ίδιο:

Η αγγλική ομάδα στην πρόταση της έδινε άμεσα στους κίτρινους 130.000 λίρες, άλλες 100.000 λίρες όταν ο Κατίδης θα έκανε την πρώτη του συμμετοχή και άλλες 100.000 λίρες όταν θα συμπλήρωνε 10 συμμετοχές στην Πρέμιερ Λιγκ.

Το ποσό δεν είναι αυτό για το οποίο απορρίφθηκε η πρόταση. Ούτως ή άλλως αυτά είναι τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανήσει μία ομάδα του εξωτερικού για να κάνει δικό της τον Κατίδη, ακόμα και το επόμενο καλοκαίρι όταν ο παίκτης μείνει ελεύθερος, καθώς αυτό το ποσό αντιστοιχεί στα τροφεία.

Οι κίτρινοι απέρριψαν την πρόταση της αγγλικής ομάδας γιατί ο τρόπος πληρωμής χρονικά ήταν εντελώς αβέβαιος. Δεν θα μπορούσαν να συναινέσουν σε μια τέτοια πρόταση, όταν περισσότερα από 2/3 του ποσού της μεταγραφής θα ήταν στον… αέρα και θα εξαρτιώταν από αστάθμητους παράγοντες.

Αν  θέλει τον Κατίδη, θα πρέπει να δώσει χρήματα σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και όχι αόριστα. Ελληνική ομάδα μπορεί να κάνει δικό της τον Κατίδη, αν καταβάλλει στον Άρη 100.000 ευρώ, που αντιστοιχεί στην ρήτρα του συμβολαίου του.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι κίτρινοι ακόμα κι αν χάσουν τώρα τον Κατίδη από άλλη ελληνική ομάδα, διεκδικούν και εισπράττουν τροφεία ακόμα και μετά από δύο χρόνια, όπως θα γίνει στην περίπτωση Μπουγαϊδη, αν και εφόσον ο νεαρός αμυντικός δοθεί μεταγραφή από την ΑΕΚ.

To Top