ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Το 3-5-2 κατέγραψε “συν” και μπαίνει ως εναλλακτικό πλάνο για τον Πάρντιου

Το δούλευε στις προπονήσεις εδώ και αρκετές μέρες, το προανήγγειλε επί της ουσίας στη συνέντευξή του. Ο Άλαν Πάρντιου είχε την ευκαιρία κόντρα στην Μακάμπι Χάιφα να δοκιμάσει το 3-5-2 και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα…

Απέναντι σε μια ομάδα υψηλής ανταγωνιστικότητας η κιτρινόμαυρη ομάδα ανταποκρίθηκε στις συνθήκες και τα δεδομένα του αγώνα.

Κανείς δεν μπορούσε να προεξοφλήσει πώς θα ρολάριζε η ομάδα, υπήρχε ρίσκο, αλλά παράλληλα έδειξε την εμπιστοσύνη του στο υλικό που διαθέτει. “Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε, βάσει του ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου. Ο δοκιμές και συγκεκριμένα το 3-5-2 είναι μία ακόμα επιλογή, πέραν του 4-3-3 που χρησιμοποιούμε. Πιστεύω ταιριάζει στην ομάδα. Μπορει να το δοκιμάσω την Κυριακή, ώστε να το δω και στην πράξη. Ολοι οι παίκτες έχουν παίξει ξανά αυτό το σύστημα. Η διαφορά είναι τους μαθαίνω τι ακριβώς θέλω με αυτή τη διάταξη” είχε πριν το παιχνίδι ο Πάρντιου  και σίγουρα είδε αρκετά πράγματα χρήσιμα.

Μετά τον αγώνα παραδέχθηκε ότι: “Ο Ενκουλού είναι πρόβλημα γιατί είναι τραυματίας. Έχουμε μπροστά μας πολλά παιχνίδια να έχεις εναλλακτικά σχέδια και συστήματα. Το 3-5-2 το έπαιξε η ομάδα και στο προηγούμενο παιχνίδι. Έδειξε ότι μπορεί να το παίξει. Μπορεί να το υποστηρίξει. Ανταποκρίνεται πολύ καλά. Υπάρχει και αυτό το σύστημα ως εναλλακτική για εμάς. Είναι σημαντικό από την έννοια ότι θα παίξουμε τρεις – τέσσερις φορές μέσα σε ένα μήνα και μπορούμε να το επιλέξουμε”.

Κόντρα στους Ισραηλινούς έλειπαν παίκτες κλειδιά (και γι αυτό το σύστημα): Οντουμπάτζιο, Εμπακατά, Ετέμπο, Ενκουλού, ενώ δεν ξεκίνησε ο Μάνου Γκαρθία.

Σε κάθε περίπτωση κι εφόσον ο Άρης θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του είναι ξεκάθαρο ότι θα μπορεί να αξιοποιήσει και αυτό το πλάνο με μεγαλύτερη πιστότητα. Πάντα στην λογική ενός εναλλακτικού πλάνου, αφού ο Άλαν Πάρντιου δείχνει σαφή προτίμηση στο 4-3-3.

To Top