Χωρίς κατηγορία

“Χρυσό” γκολ, πρώτο “τρίποντο” με υπογραφή Αγκάνθο (1-0) και… φύγαμε για Τούμπα!

Νίκη μεγάλης βαθμολογικής και ψυχολογικής σημασίας πέτυχε ο Άρης επί της Κέρκυρας με σκορ 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης και ετοιμάζεται τώρα για το… διπλό στο ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή!

Οι κίτρινοι κατάφεραν να γευθούν την χαρά της νίκης μετά από 183 μέρες (τελευταία νίκη στις 24 Μαρτίου 2012 επί του Πανιωνίου με 4-2), δηλαδή μετά από 16 αγώνες επίσημους και φιλικούς. Επίσης είχαν να στήσουν την μπάλα στην.. άσπρη βούλα επί 539 μέρες (τελευταίο πέναλτι στην Τρίπολη επί του Αστέρα με τον Κόκε). Για όλα τα πράγματα, όμως υπάρχει πρώτη φορά.

Όπως έγινε σήμερα. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη πέτυχε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και το πρώτο της γκολ στο Κλεάνθης Βικελίδης, παίρνοντας μεγάλη δύναμη για τη δύσκολη συνέχεια.

Ο Μάκης Κατσαβάκης επανέφερε στην ενδεκάδα τον Βελλίδη κάτω από τα δοκάρια και τον Καζναφέρη σε ρόλο δεξιού μπακ, με τον Ψυχογιό στα αριστερά. Πουλίδο και Παπαζαχαρίας ήταν στο κέντρο της άμυνας, στα αμυντικά χαφ Κοέλιο και Νταμαρλής και σε ελεύθερο ρόλο ο Καπετάνος. Στις πτέρυγες (δεξιά) ο Γιαννιώτας και (αριστερά) ο Γκέσιος με τον Αγκάνθο σε ρόλο προωθημένου επιθετικού.

Ο Άρης αναζήτησε από νωρίς το πρώτο γκολ στο… σπίτι του, δημιουργώντας πίεση στην εστία της Κέρκυρας και είχε ένα δεκαπεντάλεπτο (15’-30’) , όπου δικαιούταν να πανηγυρίσει… Στο 20’ με τον Αγκάνθο, στο 21’ με τον Καπετάνο και στο 29’ με τον Γιαννιώτα οι κίτρινοι έχασαν εξαιρετικές ευκαιρίες. Η έλλειψη καθαρού μυαλού και τύχης είχε ως αποτέλεσμα να μην σκοράρει ο Άρη στο πρώτο 45λεπτο.

Ο διαιτητής Γιώργος Κύζας… «φρόντισε», βέβαια, στο διάστημα αυτό να μείνει ο Άρης στο μηδέν, μια και έκλεισε τα μάτια σε δυο περιπτώσεις πέναλτι: στο 10’ σε ανατροπή του Γκέσιου και στο 44’ σε ανατροπή του Καπετάνου μέσα στην περιοχή!

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως ο διαιτητής από τη Δράμα, δεν μπορούσε να κλείσει τα μάτια στο πέναλτι μαρς του Χαμπλ πάνω στον Ψυχογιό στο 56’. Ο Αγκάνθο έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα και έγραψε το 1-0 ένα λεπτό αργότερα! Ήταν το πρώτο πέναλτι μετά από 539 μέρες και η επιτυχία του πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον Ισπανό και τους συμπαίκτες του.

Το γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους κίτρινους που βγήκαν μπροστά και πίεσαν μέχρι το 75’. Στο τελευταίο τέταρτο το άγχος και η κούραση ήταν φανερά στοιχεία, που επηρέασαν την προσπάθεια των παικτών του Άρη, με αποτέλεσμα η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη να δώσει χώρο στην Κέρκυρα, η οποία απείλησε με τον Μπάρκογλου στο 78’, αλλά ο Βελλίδης απομάκρυνε τον κίνδυνο στην απόκρουση του αγώνα.

Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους κίτρινους να προσθέτουν ένα πολύτιμο και δίκαιο τρίποντο στο… σακούλι τους και να περιμένουν  με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

 ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Αγκάνθο, Καπετάνος (90′ Παντίδος), Γκέσιος (46’ Σουνάς), Πουλίδο, Γιαννιώτας, Νταμαρλής (82’ Μαργαρίτης), Ψυχογιός, Κοέλιο

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αγρίτης (67’ Γιάντσης), Μπάρκογλου, Λεόν (51’ Νάστος), Μοντέιρο, Χαμπλ (78’ Διαμαντόπουλος), Κοντοδήμος, Ζουμπουλάκης

Διαβάστε εδώ την εξέλιξη του αγώνα, όπως σας την παρουσίασε λεπτό προς λεπτό LIVE το PRESSARIS 

 

To Top