Τρίτη και 13 σήμερα: 13 κιτρινόμαυρες ιστορίες με το… «13»!

Τρίτη και 13 σήμερα! Μία μέρα προς αποφυγή για όλους τους προληπτικούς και όχι μόνο, αφού υπάρχουν πολλοί από αυτούς που συχνά τονίζουν πως δεν τους αγγίζουν οι προλήψεις, οι οποίοι μία μέρα σαν αυτή προτιμούν να… υπολειτουργούν. Εμείς με αφορμή τη σημερινή ημερομηνία, σκεφτήκαμε να θυμηθούμε 13 ιστορίες με το συγκεκριμένο νούμερο, που αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα του Άρη και σας τις παραθέτουμε…

1. Παναγιώτης Κατσιαρός

Ο αριστεροπόδαρος αμυντικός αγωνίστηκε για επτά χρονιές (1997/2004) με τη φανέλα του Άρη εκ των οποίων τις πέντε φόρεσε το 13! Πολλές φορές ήταν αυτός που τα… άκουγε από τους φίλους της ομάδας, διότι συνήθως ενώ ανασταλτικά τα πήγαινε καλά, επιθετικά υστερούσε (το ακριβώς αντίθετο του Κώστα Λουμπούτη, που μοιραζόντουσαν την ίδια θέση). Ο ακραίος μπακ μάλιστα σκεπτόμενος πως ίσως το «13» δεν του πάει, επέλεξε  το 2001 το «99», κάτι που μετάνιωσε και άλλαξε την αμέσως επόμενη χρονιά. Ο κύκλος του στον Άρη πάντως έκλεισε φορώντας το «12» τη σεζόν 2003/04.

2. Αποστόλης Μάντζιος

Ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός έπαιξε δύο χρόνια (1998/2000) στον Άρη και τίμησε τη φανέλα με το «θεό του πολέμου» στο στήθος. Άλλωστε ο κόσμος τον εκτίμησε για την προσφορά του και για το γεγονός πως φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο προπονητής του Πανιωνίου πλέον, τη δεύτερη και τελευταία του σεζόν στους «κίτρινους» την έκλεισε συμπληρώνοντας 13 παιχνίδια στο πρωτάθλημα.

3. Δημήτρης Μάρκος

Παρόμοια ιστορία με αυτή του Μάντζιου, για έναν παίκτη όμως που δεν άφησε το στίγμα του στον Άρη. Ο Μάρκος τη έπαιξε δύο σεζόν (2000/2002) στο Χαριλάου, δίχως να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο κι έπειτα αποχώρησε για να πάει στον ΠΑΟΚ. Στη δεύτερή του χρονιά αγωνίστηκε 13 φορές με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

4. Ανδρέας Σκέντζος

Όπως και οι δύο προηγούμενοι, έτσι και ο Ανδρέας Σκέντζος που ήρθε στον Άρη το 2000 κι έφυγε το 2004, αγωνίστηκε στην τελευταία του σεζόν 13 φορές με τη φανέλα της ομάδας. Μάλιστα, το Σάββατο θα επιστρέψει ως αντίπαλος στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ως άμεσος συνεργάτης του Νίκου Αναστόπουλου στον πάγκο του ΟΦΗ. Σε ένα γήπεδο, όπου κάποτε είχε παίξει σαν αρχηγός του Άρη σε ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, με μπανταρισμένο το κεφάλι του, το οποίο αιμορραγούσε…

5. Κρίστι Βανγκέλι

Ο Κρίστι Βανγκέλι έπαιξε με την κιτρινόμαυρη φανέλα 10 χρόνια (2001/2011) κι αποχώρησε φέτος, δίνοντας υπόσχεση επιστροφής. Τη σεζόν 2007/08 έπαιξε συνολικά 13 φορές στο πρωτάθλημα.

6. Ντιόγκο Σιστόν

Ο 30χρονος πια Βραζιλιάνος, αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας του τα τελευταία χρόνια. Στον Άρη έπαιξε από το 2007 ως το 2009, έχοντας αξιοπρεπή παρουσία και στη δεύτερή του σεζόν στους «κίτρινους» έπαιξε σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος.

7. Νάτσο Γκαρσία

Η τελευταία σεζόν που ο κόσμος του Άρη θυμάται τον Νάτσο Γκαρσία να παίζει με την «κίτρινη» φανέλα είναι το 2009/10. Από το 2005 στους «κίτρινους» ο Βολιβιανός ήταν πάντοτε βασικός κι αναντικατάστατος, όμως οι συνεχόμενοι τραυματισμοί τα τελευταία τρία χρόνια τον έχουν θέσει εκτός μάχης. Πάντως τη τελευταία χρονιά που έπαιξε στο Χαριλάου μπάλα, συμπλήρωσε 13 συμμετοχές. Όχι και τόσο γούρικο νούμερο…

8. Κάρλος Τόχα

Ο τελευταίος που έχει συμπληρώσει 13 συμμετοχές, είναι ο Κάρλος Τόχα, ο οποίος έχει παίξει ακριβώς σε 13 παιχνίδια στη Σούπερ Λίγκα. Πολύ κατώτερος σε σχέση με την περυσινή του σεζόν.

9. Μιχάλης Σηφάκης

Ο Μιχάλης Σηφάκης ήρθε στον Άρη το 2008 κι επέλεξε αμέσως το «13», νούμερο που το θεωρεί ιδιαίτερα τυχερό. Την πρώτη του χρονιά, όπου καθιερώθηκε ως βασικός μετά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν καλός. Καλύτερος ήταν όταν το άλλαξε κι επέλεξε το «1» λόγω… Αμπρέου την επόμενη σεζόν, φτάνοντας με τους «κίτρινους» ως τον τελικό του ΟΑΚΑ. Από τότε όμως κι έπειτα ξαναγύρισε στο «13», με τον οποίο τον είδαμε για 45 λεπτά την Κυριακή στο «Καραϊσκάκης».

10. Σεμπαστιάν Αμπρέου

Με το «13» μας συστήθηκε και ο Σεμπαστιάν Αμπρέου. Ο σπουδαίος Ουρουγουανός γκολεαδόρ, επέλεξε αυτό το νούμερο στη φανέλα του, τη σεζόν 2009/10. Ο «Λόκο» έπαιξε σε 9 παιχνίδια, συνυπολογιζόμενου και του αγώνα κυπέλλου με τον Ασπρόπυργο στα Άνω Λιόσια, που οι «κίτρινοι» κέρδισαν 3-4 και ο Αμπρέου σκόραρε δύο φορές.

11. Χαβιέρ Κάμπορα

Από τους κορυφαίους επιθετικούς που πέρασαν από το Χαριλάου τα τελευταία χρόνια. Σέντερ φορ με δολοφονικό ένστικτο, ο οποίος τη μισή φάση την έκανε γκολ. Στον Άρη έμεινε μιάμιση σεζόν (ήρθε Γενάρη του 2009 κι έφυγε καλοκαίρι του 2010). Προλαβαίνοντας να σκοράρει συνολικά 18 φορές. Τη δεύτερη και γεμάτη του σεζόν με τη φανέλα των «κίτρινων» σκόραρε σε πρωτάθλημα και κύπελλο 13 φορές κι όλες ήταν κυριολεκτικά… μία και μία.

12. Γκολ εντός έδρας

Φέτος 13 φορές έχει σκοράρει στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης, αριθμός μάλλον μικρός για τα δεδομένα και τη δυναμική της ομάδας. Αυτός μάλλον είναι και ένας από τους λόγους που οι «κίτρινοι» είναι εκτός πεντάδας, αφού δεν κατάφεραν να σκοράρουν εντός έδρας με αντίπαλους όπως ο Ατρόμητος, η Ξάνθη και ο Παναιτωλικός.

13. Έσπασε παράδοση 13 χρόνων

13 χρόνια είχε να κερδίσει ο Άρης την ΑΕΚ στο Χαριλάου και το κατάφερε φέτος. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο οι «κίτρινοι» ήταν μέτριοι, αρκούσε ένα φάουλ του Ουμπίντες και μία κεφαλιά του Λαζαρίδη στο 79’, ώστε να πανηγυρίσουν σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος κόντρα στην Ένωση. Η 13η ήταν και η τυχερή του φορά…

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top