Τρίτη φορά ο Άρης κόντρα σε Ισραηλινή ομάδα…

Τρίτο παιχνίδι των κιτρίνων με Ισραηλινή ομάδα με έναν διαφορετικό σκοπό αυτήν την φορά. 

Συγκεκριμένα το μακρινό 1994 οι κίτρινοι ξεκίνησαν το Ευρωπαϊκό τους ταξίδι απέναντι στην Χάποελ Μπερ Σεβά, η οποία βρέθηκε στον δρόμο του στα προκριματικά του κυπέλου UEFA.

Στις 9 Αυγούστου, λοιπόν, ο Άρης φιλοξένησε τους Ισραηλινούς στο Κλεάνθης Βικελίδης για το 1ο παιχνίδι, το οποίο κέρδισαν με 3-1, με τον Αντώνη Σαπουντζή να πετυχαίνει δυο γκολ (6′, 65′ π.) και τον Σίλβα Σάντος να θέτει τις βάσεις της πρόκρισης στο 90′.

Στο 2ο παιχνίδι στο Ισραήλ στις 23 Αυγούστου, ο Άρης πήρε και πάλι το προβάδισμα με τον Μπουγιουκλή (30′), βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Χάποελ, η οποία όμως ισοφάρισε με τον Μαντάρ (46′). Ο Μιλόγιεβιτς στο 55ο λεπτό έκανε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, με τον Άρη να παίρνει την πρόκριση για τον 1ο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Δεύτερη συνάντηση του Άρη με Ισραηλινή ομάδα ήταν φέτος το καλοκαίρι όταν η Μακάμπι Τελ Αβίβ βρέθηκε απέναντι στους κιτρίνους για το Conference League. Με το πρώτο παιχνίδι να λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ στις 4/8 και τον Άρη να δέχεται την ήττα από την ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς με 2-0., Γιοβάνοβιτς και Ζάχαβι είχαν διαφορετική σκέψη και χάλασαν τα σχέδια του Χερμάν Μπούργος.

Στο δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται στο Κλεάνθης Βικελίδης ο Άρης έδειξε από την αρχή την διάθεσή του για πρόκριση. Στις 11/8 και με τα πράγματα να κυλάνε θετικά για τους κιτρίνους που πέρασαν μπροστά στο σκορ με το γκολ του Αντρέ Γκρέι στο 60′, ο Ζάχαβι ισοφάρισε σε 1-1 και έδωσε ανάσα στην ομάδα του Σέρβου τεχνικού. Όμως ο Ντουκουρέ στο 81’ λεπτό ξαναέβαλε τον Άρη στο παιχνίδι και σε συνδυασμό με την κόκκινη κάρτα και τον παίκτη παραπάνω ο Μπούργος και η παρέα του πίστεψαν στην ανατροπή, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Σήμερα λοιπόν 4/12 και με αφορμή την διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλου ο Άρης θα βρεθεί ξανά αντίπαλος με ομάδα του Ισραήλ, κόντρα στην πρωταθλήτρια της χώρας Μακάμπι Χάιφα. Αυτή την φορά ο σκοπός του αγώνα είναι διαφορετικός, αφού τα έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα θα δωθούν για την ανέγερση του μουσείου ολοκαυτώματος στην Θεσσαλονίκη.

 

To Top