Τραγική η Εθνική και ήττα (2-0), τρίζει η καρέκλα του Σκίμπε

Η Εθνική μας ομάδα λίγες μέρες μετά την μετριότητα εμφάνιση κόντρα στους Μαγυάρους, παρουσίασε ένα κάκιστο πρόσωπο στο Τάμπερε κόντρα στην Φινλανδία, ηττήθηκε «καθαρά» με 2-0 από τους Σκανδιναβούς με αποτέλεσμα η πρώτη θέση στον όμιλο του Nations League να μοιάζει πλέον με… όνειρο.

Η κακή παράδοση στην Φινλανδία συνεχίστηκε! Αλλά δεν είναι η παράδοση που συνεχίζεται αλλά η εικόνα της Εθνικής. Αντί να βελτιώνεται αυτή γίνεται ολοένη και χειρότερη μετά από κάθε παιχνίδι στο Nations League. Το καλό 60λεπτο στην Εσθονία έγινε ένα καλό ημίχρονο στην Ουγγαρία, το οποίο μειώθηκε στο τέταρτο με την Ουγγαρία στο ΟΑΚΑ με αποτέλεσμα να φτάσουμε σ’ ένα τραγικό 90λεπτο στην Φινλανδία.

Οι ευθύνες βαρύνουν τον Σκίμπε, η θέση του οποίου είναι πλέον επισφαλής. Δεν γίνεται να πηγαίνεις στην Φινλανδία για «τελικό» και… τελικά να σε κολακεύει αυτή η 2-0 ήττα από το γκολ του Σόιρι (46΄) και του Καμάρα (89΄).

Η Εθνική μας κατάφερε να μην απειληθεί ιδιαίτερα από τους Σκανδιναβούς καθώς οι όποιες υποψίες ευκαιριών δημιούργησαν δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Βασίλη Μπάρκα. Από την σειρά της, πάντως, ούτε η ελληνική ομάδα κατάφερε να φτάσει κοντά στο γκολ με εξαίρεση ένα καλό σουτ του Μπακασέτα.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για την ομάδα του Σκίμπε καθώς οι Φινλανδοί εκμεταλλευόμενοι τα λάθη της ελληνικής άμυνας κατάφεραν με τον Σόιρι να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ στο 46′.

Τελικώς το κερασάκι στην τούρτα της νίκης των Φινλανδών ήρθε στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας με τον Καμαρά να κάνει το 2-0 και να καθιστά τους γηπεδούχους το απόλυτο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης στον όμιλο.

Οι συνθέσεις:
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Μάρκου Κανέρβα): Χραντέκι, Αρατζούρι, Τοϊβιο, Καμαρά, Λουντ, Πούκι (12′ Σκραμπ), Σόιρι (84′ Πίρινεν), Σπαρβ, Ούρονεν, Τουόμινεν, Ραϊτάλα
ΕΛΛΑΔΑ (Μίκαελ Σκίμπε): Μπάρκας, Μπακάκης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος (46′ Τζαβέλλας), Τσιμίκας, Τζιόλης, Ζέκα, Μπακασέτας (55′ Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης, Πέλκας (73′ Κουλουρης), Μήτρογλου

To Top