ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

“Τραγική η κατάσταση, πρέπει να πάμε σε ρεαλιστικές προτάσεις – Δεν δικαιούται να μιλάει ο Παπαδόπουλος”

Tο μέλος του Α.Σ Άρης, Κώστας Χαριτωνίδης. Μίλησε για τα προβλήματα στο βόλεϊ και την κατάσταση που είχε ο Ερασιτέχνης όταν ανέλαβε η τωρινή διοίκηση.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Χαριτωνίδης στον “Αρένα”:

Για την συνέλευση του Άρη:“Αυτή η συνέλευση είναι επιβεβλημένη γιατί έπρεπε να γίνει μέχρι τις 28 του μηνός. Από εκεί και πέρα υπάρχουν τρεις – τέσσερις υποψηφιότητες για Δ.Σ κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί . Δεν μπορεί να γίνει διοίκηση με τέσσερα άτομα και θα αποφασίσει το σώμα. Θα συζητηθεί τι θα γίνει με το ποδόσφαιρο γιατί η κατάσταση είναι τραγική. Πρέπει να πάμε σε ρεαλιστικές και εφικτές προτάσεις και στην συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει”.

Για το αν θα παραμείνει η διοίκηση του κ. Γιώτα:“Εγώ νομίζω πως υπάρχουν κάποιες προϋπέθεσες να παραμένει. Η προηγούμενη διοίκηση που έγινε από την προηγούμενη συνέλευση με τον τρόπο που έγινε να μπει ο ένας και ο άλλος δεν είναι διοίκηση. Αυτός που θα γίνει πρόεδρος πρέπει να προτείνει τους συνεργάτες του επειδή με αυτούς μπορεί  να συνεργαστεί. Έτσι πρέπει να γίνεται. Αναλάβαμε σε πάρα πολύ δύσκολη εποχή, όλα ήταν μαύρα, χάλια και δύσκολα. Τα τμήματα που ήταν να κρατηθούν κρατήθηκαν όπως και οι πηγές εσόδων όπως το κολυμβητήριο και το γυμναστήριο που ήταν διαλυμένα πιο μπροστά. Σε αυτή την εποχή ήταν από το πρωί μέχρι το βράδυ στα γραφεία ο πρόεδρος”.

Για τις δηλώσεις του πρώην πρόεδρου του Άρη, του Νίκου Παπαδόπουλου:

“Ο κ. Παπαδόπουλος δεν δικαιούται να μιλάει. Ήταν 10 χρόνια πρόεδρος. Φτάσαμε εκεί που φτάσαμε εξαιτίας των διοικήσεων του. Αυτό το παραμύθι πρέπει να σταματήσει. Το βόλεϊ είναι του Ερασιτέχνη Άρη. Πόσα τμήματα έχει ο Ερασιτέχνης  Άρης στην Α1; Το βόλεϊ και το γυναικείο μπάσκετ. Χωρίς αυτά ο Άρης είναι πιο κάτω. Εμείς θυμάμαι δώσαμε τον Μουστακίδη  και τα χρήματα τα δώσαμε στο μπάσκετ.

Το τμήμα τότε το μεγάλο ήταν το μπάσκετ και καλά κάναμε εφόσον το μπάσκετ έγινε αυτοκρατορία. Δεν πρέπει λοιπόν να συνεισφέρει ο Ερασιτέχνης στο βόλεϊ; Στον ΠΑΟΚ δεν συνεισφέρει στο βόλεϊ ο Ερασιτέχνης η ο Παναθηναϊκός;  Όταν έγινε το συμφωνητικό μετά τις 23 Αυγούστου είπαν πως τις παλιές υποχρεώσεις θα τις αναλάβουν αυτοί. Ανέλαβε καμία παλιά υποχρέωση; Έφυγε ο κ. Παπαδόπουλος και τις ανέλαβε ο ΑΣ.  Πως πήραμε άδεια και πως πληρώθηκαν κάποιες οφειλές;  Χρωστούσαμε στο βόλεϊ 600.000 χιλιάρικα και βγαίνει και λέει αυτά τα πράγματα. Όταν ήταν κ . Παπαδόπουλος πήρε τον Ρουμελιώτη με 120.000 χιλιάρικα και άλλους πολλούς. Είχε παγιωμένα μόνο 200.000 χιλιάρικα. Βγήκαμε τρίτοι με την μπύρα που πετάξανε στον Ηρακλή. Άρα λοιπόν μην βγαίνουμε και λέμε πράγματα που δεν στέκουν. Φέτος είμαστε η μόνη ομάδα του βόλεϊ που δεν πήρε την επιχορήγηση του ΕΣΑΠ. Για να πάρουμε την άδεια εκχωρήσαμε αυτά τα χρήματα σε παλιές οφειλές. Αυτά δεν τα λέει όμως. Αυτός ο κόσμος κάποια στιγμή πρέπει να μάθει. Ότι θέλουν λένε και ότι θέλουν αφήνουν. Πάει να συγκρίνει τι έγινε τώρα και τότε; Φέραμε έσοδα και με το γυμναστήριο που το είχε τέσσερις – πέντε μήνες κλειστό. Κάποια στιγμή δεν γίνεται να λειτουργεί με παπαγαλάκια που έχει μέσα του. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται”.

Για το τι ήταν ο Ερασιτέχνης όταν αναλάβανε:

“Βγαίνανε και λέγανε ότι υπήρχαν χρέη 7.000.000 εκκ. ευρώ. Υπήρχαν χρέη και πολύ παραπάνω. Τα 30.000.000 μπορεί να είναι και λίγα. Τι σοβαρό έχει γίνει για να μην είναι για κλείσιμο ο Α.Σ. Τμήματα όπως το χάντμπολ σταμάτησαν να λειτουργούν. Που είναι το γυναικείο βόλεϊ; Που είναι τα τμήματα του Άρη; Παλιά όλα ήταν στην πρώτη εθνική και πρωταγωνιστούσαν. Κολλήσαμε όμως στο βόλεϊ. Δεν είναι τραγικό αυτό”.

Για το θέμα της ΠΑΕ Άρης:

“Εγώ βλέπω δύο πράγματα. Με μια σωστή διοίκηση και κάποιους που θα βάλουν λεφτά η να φτιάξει ομάδα και να ανέβει. Ο Άρης έχει κόσμο, μπορεί να κάνει μια ομάδα καλή και να ανέβει. Το δεύτερο μακροπρόθεσμο είναι πως πρέπει να έρθει ένας επενδυτής. Να φτιάξει πράγματα, να αξιοποιηθεί το γήπεδο με τον νόμο του κ. Καλαφάτη και με γνώμονα το ότι έγινε να προχωρήσει με υγεία η ομάδα. Νομίζω ότι για το ποδόσφαιρο άργησε κιόλας η συνέλευση. Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις. Μπορεί να λέμε τον Α.Σ μάνα του συλλόγου όμως το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των αθλημάτων. Χωρίς αυτό υπάρχει γκρίνια και μιζέρια. Πρέπει να δώσουμε όραμα στο ποδόσφαιρο”.

 Για το Πόλο:

“Με το Πόλο από όσο ξέρω εκεί μπερδεύτηκε το θέμα. Το χειρίζεται ο πρόεδρος και θα βρεθεί λύση”.

Για το αν μείνει στην νέα διοίκηση σε περίπτωση που μείνει ο κ. Γιώτας:

“Αυτό δεν το ξέρω. Πάντα είμαι πρόθυμος να βοηθήσω όταν πρόκειται για την ομάδα, από εκεί και πέρα θα δούμε”.

To Top