Τραυματίας οπαδός στα επεισόδια του Παναχαϊκή-Ολυμπιακός – Οι ποινές που προβλέπονται

Συνέπειες και για τη σωματική ακεραιότητα ενός οπαδού είχαν τα επεισόδια στο παιχνίδι της Παναχαϊκής με τον Ολυμπιακό. 

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με 300+ ειδικά στοιχήματα σε κάθε αγώνα του Άρη!

Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της μετάδοσης από την Cosmote TV ο γιατρός του αγώνα, στις συμπλοκές που σημειώθηκαν στην εξέδρα των «ερυθρόλευκων» υπήρξε τραυματισμός ενός 35χρονου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρθηκαν, ο τραυματίας είναι από την Αθήνα, έφερε εκδορές και αφού χρειάστηκε να του γίνει συρραφή στο κεφάλι, μεταφέρθηκε με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Το ενδεχόμενο βαριάς τιμωρίας για τα συμβάντα στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή αντιμετωπίζει ο Ολυμπιακός.

ΟΙ ΠΟΙΝΕΣ

Βάσει και του δεδικασμένου που υπάρχει με την περίπτωση της ΑΕΚ (για τα επεισόδια των οπαδών της στο μεταξύ τους ντέρμπι πρωταθλήματος), οι Πειραιώτες κινδυνεύουν να υποστούν κι εκείνοι σοβαρές κυρώσεις.

Εφόσον λοιπόν από τις εκθέσεις της Αστυνομίας προκύψει ότι στα επεισόδια υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων, το άρθρο 15, παράγραφος 4β του Πειθαρχικού Κώδικα προβλέπει ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών, αποκλεισμό της έδρας για 2-4 αγωνιστικές και βαρύ πρόστιμο.

Αν πάλι κριθεί ότι δεν υπήρξαν βιαιοπραγίες κατά προσώπων, αλλά μονάχα σημαντική φθορά ξένης περιουσίας, προβλέπεται αποκλεισμός 2-4 αγωνιστικών για την έδρα του και πρόστιμο 250.000 ευρώ.

Όπως και να ‘χει, θεωρείται επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό ότι εξαιτίας των επεισοδίων το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά (κάτι που δεν συνέβη στην περίπτωση της ΑΕΚ).

Θα πρέπει πάντως να γίνει ερμηνεία του κανονισμού όσον αφορά στο πού θα ισχύει ενδεχόμενη αφαίρεση βαθμών, μιας και το άρθρο 13 του Πειθαρχικού Κώδικα που αφορά τις «ποινές σε ομάδες» αναφέρεται σε αφαίρεση βαθμών «από τον βαθμολογικό πίνακα του διεξαγόμενου, διεξαχθέντος ή μελλοντικού πρωταθλήματος».

Ωστόσο κι εκεί υπάρχει δεδικασμένο που δεν ευνοεί τον Ολυμπιακό, μιας και η αφαίρεση βαθμών που είχε επιβληθεί στον ΠΑΟΚ για τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ στον Βόλο ίσχυσε στο πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στη βαθμολογία των πλέι-οφ.

Πηγή: sport-fm.gr

To Top