Τρεις εβδομάδες μετά την κακοκαιρία Daniel, ένα λεωφορείο εξακολουθεί να κρατάει όρθιο τριώροφο σπίτι

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel, με τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους, πριν την επέλαση της νέας κακοκαιρίας Elias.

Ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στον Πλατανιά, στο Νότιο Πήλιο, μετά την κακοκαιρία Daniel που ισοπέδωσε ολόκληρο το χωριό, προκαλώντας μεγάλη καταστροφή και αφήνοντας πίσω του ένα απόκοσμο σκηνικό.

Οι κάτοικοι που έχουν απομείνει μιλούν ανοιχτά για εγκατάλειψη. Η εμφάνιση του χωριού είναι ανησυχητική. Διάσπαρτα και βυθισμένα στη λάσπη βρίσκονται αυτοκίνητα μαζί με αρκετά έπιπλα και γενικότερα οικιακό εξοπλισμό. Τα κατεστραμμένα σπίτια και οι κατεδαφισμένοι δρόμοι μαρτυρούν την αδυσώπητη μανία των χειμάρρων που έπληξαν ανελέητα την περιοχή. Ωστόσο, το χάος κορυφώνεται προς τις εκβολές του ποταμού, όπου ακόμη και αυτή τη στιγμή, ένα τριώροφο σπίτι γέρνει επισφαλώς και στηρίζεται σε ένα λεωφορείο.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το βομβαρδισμένο σκηνικό συνεχίζεται κατά μήκος της παράκτιας περιοχής του χωριού. Κομμάτια ασφάλτου στη θάλασσα, με τους ντόπιους επιχειρηματίες να βλέπουν μια νέα καταιγίδα στον ορίζοντα, καθώς εξακολουθούν να παλεύουν να σταθούν στα πόδια τους. Και ενώ τα μηχανήματα του Δήμου και της Περιφέρειας άρχισαν να καθαρίζουν τις πληγείσες περιοχές μόλις αυτό το Σαββατοκύριακο, το Πήλιο εκπέμπει SOS.

Οι κάτοικοι του Πλατανιά παλεύουν με τα απόνερα μιας φυσικής καταστροφής. Τα σπίτια τους έχουν μετατραπεί σε ερείπια και η ζωή τους έχει αλλάξει για πάντα. Η ανθεκτικότητα και η αποφασιστικότητα της κοινότητας δοκιμάζονται, καθώς εργάζονται από κοινού για την ανοικοδόμηση και την ανάκαμψη από αυτό το καταστροφικό γεγονός.

To Top