ΜΠΑΣΚΕΤ

Τρεις νίκες με… έναν πόντο!

Ανήμερα ενός πολύ κρίσιμου αγώνα δεν είναι και το πιο σώφρων να προβαίνει κανείς σε βαθιά ανάλυση ενός ολόκληρου γύρου τριών αγώνων σε έναν όμιλο, όμως επειδή πλέον υπάρχει σαφής εικόνα ομάδων και αποτελεσμάτων, ο Άρης οφείλει να κυνηγήσει πρωτίστως τρεις νίκες με… μισό πόντο και να μην τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιούροκαπ.

Ορθώς ο Δημήτρης Πρίφτης και οι παίκτες του σκέφτονται μόνο τον σημερινό αγώνα με την Άλμπα και πώς θα πάρουν τη νίκη αφήνοντας στην άκρη το ενδεχόμενο διαφοράς.

Το πιο σημαντικό παιχνίδι του Άρη στον β’ γύρο της διοργάνωσης είναι το σημερινό. Ούτε της επόμενης βδομάδας με τη Νεπτούνας (1-3 ρεκόρ), ούτε της τελευταίας αγωνιστικής με την Αρμάνι (3-1 ρεκόρ). Κι ας είναι το ένα στο μακρινό και παγωμένο Κλαϊπέντα, κι ας είναι το άλλο με την ποιοτικότερη ομάδα του ομίλου.

Ο Άρης (1-2) με νίκη σήμερα ανεξαρτήτως διαφοράς επαναφέρει την υπόθεση πρόκριση στα δικά του χέρια. Με βάση την εικόνα όλων των ομάδων θεωρείται πιο εύκολο να κερδίσει σήμερα την Άλμπα (2-1) με… έναν πόντο και να κάνει το ίδιο με τη Νεπτούνας στη Λιθουανία, από το να “σκοτωθεί” για να φτάσει στο +16 με τους Γερμανούς.

Κανείς δεν πρόκειται να πει… όχι αν η Άλμπα πάθει ότι και η Νεπτούνας, αλλά η μπασκετική λογική λέει ότι ο Άρης έχει την δυνατότητα να κερδίσει όλα τα παιχνίδια με… μισό μηδέν και να φτάσει στο 4-2 που δίνει πρόκριση στους “16” του Γιούροκαπ.

Το μυαλό των παικτών δεν πρέπει να… χαλάσει κυνηγώντας σήμερα το +16, γιατί είναι πολύ πιθανό αυτή η επιδίωξη να γυρίσει μπούμερανγκ δεδομένης της απειρίας των κίτρινων σε αυτό το υψηλό επίπεδο. Αντιθέτως, είναι βέβαιο ότι αν απλώς κερδίσουν σήμερα, θα πάνε ως “καμικάζι” στη Λιθουανία να πάρουν μια νίκη επίσης με… μισό μηδέν και θα επιστρέψουν για να παίξουν τον υπέρ πάντων αγώνα με μια ομάδα καλύτερη μεν ομάδα, αλλά η οποία λογικά θα έχει προκριθεί (εφόσον κερδίσει την Άλμπα στο Μιλάνο την επόμενη βδομάδα) και είναι πολύ – μα πολύ – ευάλωτη μακριά από το Φόρουμ. Χθες κινδύνευσε σε λίγα λεπτά να χάσει δικό της παιχνίδι από το +17 και το κέρδισε… κατά λάθος, επειδή έκαναν κακή επίθεση στο τέλος οι της Νεπτούνας, η οποία με τη σειρά της μετράει φέτος οχτώ ήττες στην έδρα της! Γιατί όχι και μια ακόμα από τον Άρη;

Όλα αυτά βέβαια προϋποθέτουν κάτι που ουδείς μπορούσε να σκεφτεί πριν το καταστροφικό 11ήμερο των τεσσάρων σερί ηττών. Να μην εμφανιστεί στο παρκέ αυτός ο Άρης, αλλά ο… κανονικός, εκείνη η ομάδα που έχει ρεκόρ 14-1 στην έδρα της, που “πνίγει” τον αντίπαλο στο Παλέ, που έχει αρχή και τέλος, που ξέρει τι ζητάει και πως να το παίρνει στο παρκέ.

To Top