ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κρατά αλώβητο το “κάστρο” του και μπαίνει ξανά σε τροχιά πρόκρισης! (PRESSARIS – LIVE, 19:00)

Τα παιχνίδια που ο Άρης πρέπει να κερδίσει αν θέλει να προχωρήσει ακόμα πιο μακριά στο Γιούροκαπ έφτασαν. Η αρχή γίνεται σήμερα (19:00) στο Αλεξάνδρειο απέναντι στην Άλμπα για την 4η αγωνιστική του Last 32. Η νίκη βάζει τους κίτρινους και πάλι σε τροχιά πρόκρισης, στόχος που και υπαρκτός είναι και θέλουν όσο τίποτα να τον διεκδικήσουν όλοι μέσα στην ομάδα.

Ο Άρης έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων ηττών το περασμένο Σάββατο με την μεγαλύτερη σε έκταση νίκη του στο Παλέ για το πρωτάθλημα από την περίοδο 2003-04, απέναντι στον Αρκαδικό. Κριτική δεν μπορεί να γίνει σε ανόμοια μεγέθη, αλλά ήταν μια καλή αρχή για να βρει και πάλι η ομάδα τα πατήματά της.

Σήμερα είναι τα σπουδαία. Απέναντι στην ομάδα την οποία “είχε” στο Βερολίνο για 32-33 λεπτά και είχε εικόνα νικητή στη Mercedes-Benz Arena, αλλά τελικά υποχρεώθηκε σε ήττα 15 πόντων. Απέναντι στην ομάδα από την οποία θα πρέπει να πάρει την θέση για την πρόκριση. Απέναντι στην ομάδα που και βάσει παράδοσης την “έχει” με ρεκότ 5-2.

Τίποτα από τα παραπάνω δεν παίζει μπάσκετ όμως. Είναι δεδομένα που ίσως επηρεάζουν την ψυχολογία, αλλά μέχρι εκεί. Το σημερινό παιχνίδι είναι μια άλλη ιστορία και συνήθως ιστορίες σαν αυτές των εντός έδρας αγώνων του Άρη φέρουν και τις βαριές υπογραφές 5.000 ανθρώπων που… παίζουν από την κερκίδα του Παλέ.

Ο Άρης έχει ρεκόρ 6-0 στο Γιούροκαπ μέσα στο Αλεξάνδρειο και συνολικά 14-1 σε όλες τις διοργανώσεις. Το ρεκόρ αυτό είναι προϊόν της καλύτερης εντός έδρας άμυνας στο Γιούροκαπ. Αυτό πρέπει να κάνει ο Άρης και σήμερα. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Οι παίκτες του οφείλουν να θυμηθούν τις σπουδαίες ευρωπαϊκές βραδιές μέχρι και τα Θεοφάνια και να βγάλουν στο παρκέ κάθε ικμάδα ενέργειας, ακολουθώντας το αμυντικό πλάνο.

Στο Βερολίνο τους κίτρινους “πλήγωσε” μεν ο Κικάνοβιτς μέσα στη ρακέτα και ο Μιλοσάβλιεβιτς με το πληθωρικό παιχνίδι του (παρά μία ασίστ τριμπλ νταμπλ), αλλά υπήρξαν συγκεκριμένοι παίκτες που έδωσαν την χαριστική βολή, όπως ο Λόντσαρ ή ο Ακπινάρ. Σήμερα θα υπάρχει και ο Λόουερι, παίκτης με ποιότητα στην περιφέρεια, που δεν ήταν παρών στο Βερολίνο.

Οι Γερμανοί είναι ομάδα που πιέζει πολύ τον αντίπαλο κυρίως περιφερειακά και αυτό πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, οι οποίοι μπορούν να κάνουν το ίδιο και καλύτερα στην δική τους άμυνα. Αν μπορέσει να ελέγξει ο Άρης αυτό το κομμάτι του αγώνα και παράλληλα ελέγξει και τα ριμπάουντ, όπου η Άλμπα είναι τέταρτη στα επιθετικά σε όλο το Γιούροκαπ, τότε θα έχει βάλει τις βάσεις για μια σπουδαία νίκη.

To Top