ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ισπανία μετά την τρομοκρατική επίθεση με 13 νεκρούς

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι μετά την τρομοκρατική επίθεση στην τουριστική καρδιά της Βαρκελώνης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 ανθρώπους.

Όλες οι σημαίες θα πνέουν μεσίστιες από σήμερα 18 Αυγούστου έως και τις 20 του μηνός.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, ο οποίος διέκοψε τις διακοπές του για να μεταβεί στη Βαρκελώνη, έστειλε μήνυμα εθνικής ενότητας απέναντι στη «βαρβαρότητα» των τρομοκρατών.

«Δεν είμαστε μόνο ενωμένοι στο πένθος. Πάνω από όλα είμαστε ενωμένοι στην ισχυρή θέλησή μας να νικήσουμε αυτούς που θέλουν να μας στερήσουν τις αξίες και τον τρόπο ζωής μας», είπε, παραμερίζοντας τις παραδοσιακές έριδες ανάμεσα στην κυβέρνησή του και την αυτονομιστική Καταλονία.

«Δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Όλη η Ισπανία είναι Βαρκελώνη. Η Λα Ράμπλα θα ανήκει και πάλι σε όλους» δήλωσε από την πλευρά του ο βασιλιάς Φίλιππος.

Η δήμαρχος της Βαρκελώνης ανακοίνωσε ότι σήμερα στις 13:00 ώρα Ελλάδος θα διοργανωθεί εκδήλωση με ένα λεπτό σιγής στη μνήμη των θυμάτων.

Η τελετή θα λάβει χώρα στην Πλάτσα Καταλούνια, πολύ κοντά στο σημείο όπου ο δράστης της επίθεσης άρχισε τη θανατηφόρα διαδρομή με το ημιφορτηγό του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.

Πηγή: newpost.gr 

To Top