Τροπολογία Αυγενάκη για το μετοχικό κεφάλαιο στην SL 2, δεν καταθέτουν εγγυητική οι ομάδες Β’!

Διαβάστε τι περιλαμβάνει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, για τις ΠΑΕ της Super League 2 και τις ομάδες Β’ της Super League 1 που θα μετέχουν σε αυτή.

Τροπολογία στο υπό συζήτηση (σήμερα στη Βουλή) σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έπειτα από επίσημα αιτήματα των Super League 1 και Super League 2.

Με την τροπολογία αυτή:

Α) Δίδεται παράταση έως τις 31 Αυγούστου, αποκλειστικά και μόνο για την πιστοποίηση της ολοσχερούς καταβολής του ποσού των 350.000 ευρώ ως ελάχιστο Μετοχικό Κεφάλαιο της κάθε ΠΑΕ που αιτείται άδειας συμμετοχής στη νέα SL2. Κατά τα λοιπά, παραμένει η σημερινή, 15η Ιουλίου, ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φακέλων των αιτούντων ΠΑΕ στην ΕΕΑ.

Β) Μόνο για τη σεζόν 2021-2022 εξαιρούνται της υποχρέωσης προσκομιδής και 2ης εγγυητικής επιστολής οι ΠΑΕ της SL1 που δημιουργούν Β’ ομάδες, καθώς δεν έχει ακόμα καθοριστεί από την ΕΠΟ το ακριβές πλαίσιο λειτουργίας τους και υπάρχει αντικειμενική αδυναμία σύνταξης του ειδικού – αυτοτελούς προϋπολογισμού τους. Έτσι, οι Β’ ομάδες θα καλυφθούν από το σύνολο της εγγυητικής επιστολής, η οποία θα κατατεθεί για τη συμμετοχή των ΠΑΕ τους στην SL1.

To Top