ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Τσέζαρεκ: «Φίλος μου ο Μάντζουκιτς, αξίζει τον τίτλο! Καλύτερος του κόσμου, ο κόσμος του Άρη»!

Ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ πρώην ποδοσφαιριστής του Άρη μίλησε για την πρόκριση της Κροατίας στον τελικό του Μουντιάλ και την φιλία του με τον Μάντζουκιτς.

Το περίμενες 4 χρόνια! Ήρθε η στιγμή να απολαύσεις το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Stoiximan.gr! Αμέτρητα Στοιχήματα και πλούσιο παιχνίδι κάθε μέρα! 

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Για τους πανηγυρισμούς των Κροατών:

«Κοιμήθηκα 5-6 το πρωί, ακούτε την φωνή μου πώς είναι από τις φωνές και τους πανηγυρισμούς. Όλοι οι Κροάτες ήταν στους δρόμους, στα μαγαζιά, πανηγυρίζοντας την επιτυχία. Οι Έλληνες το έζησαν αυτό το 2004, με το Euro, άρα ξέρουν πώς είναι αυτά. Απίστευτα πράγματα. Όλοι με τις σημαίες. Όπως τότε στην Ελλάδα. Θυμάμαι ότι είχα έρθει το καλοκαίρι του 2004 στον Ακράτητο και κάναμε μια βδομάδα για να καταλήξουμε στις υπογραφές, γιατί όλα είχαν σταματήσει στην χώρα. Πανηγύριζαν όλοι για μια εβδομάδα και μου είπε ο μάνατζερ μου, κάτσε να ηρεμήσουν όλοι, βρίσκονται στους δρόμους ακόμη».

Για την επιτυχία της Κροατίας:

«Είχε ποιότητα η ομάδα, πιστεύαμε σε μια καλή πορεία, αλλά κανείς ότι θα έφτανε στον τελικό. Τα παιδιά είχαν πάθος απίστευτο, έβγαλαν δύναμη, δεν ξέρω από πού την αντλούσαν. Το γκολ της ισοφάρισης τους έδωσε αέρα και δύναμη, παρά την αρχική κούραση. Το ποδόσφαιρο είναι ψυχολογία».

Για το πού βρίσκεται τώρα και την σχέση του με τον Μάντζουκιτς είπε:

«Είμαι στην πόλη Σλαβόνσκι Μπροντ, την πόλη του σκόρερ, του Μάντζουκιτς. Είναι πολύ φίλος μου, παίξαμε μαζί ποδόσφαιρο, στην ίδια ομάδα, την Μαρσόνια και μιλάμε συνέχεια. Ο πατέρας του έρχεται συνέχεια στην καφετερία που έχω στην πόλη και μιλάμε για την πορεία του. Και ο ίδιος ο Μάντζουκιτς γνώριζε για την ποιότητα της ομάδας, όμως δεν πίστευε αυτό που έγινε χθες, μέχρι τώρα την πορεία της. Κανείς δεν πίστευε. Τώρα βέβαια όλοι πιστεύουν στον τίτλο και νομίζω ότι το αξίζουν. Παίζω 15 χρόνια μπάλα, δεν έχω δει τόσο πάθος, όπως στον αγώνα με την Αγγλία, παρά την κούραση και τις παρατάσεις».

Το μήνυμα που θα στείλει στον Μάντζουκιτς:

«Όταν παίζεις έναν τελικό, είναι ένα παιχνίδι. Τεράστια ομάδα η Γαλλία, αλλά θα του πω ότι όλα γίνονται σε ένα παιχνίδι. Βέβαια στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη, χωρίς αυτήν δεν γίνεται τίποτα».

Για την Ελλάδα:

«Η Ελλάδα είναι η δεύτερη μου πατρίδα, πέρασα τα καλύτερα μου χρόνια εκεί, δεν τα ξεχνάω ποτέ».

Για τον Άρη και τις στιγμές που έζησε:

«Παρακολουθώ συνέχεια τον Άρη και είμαι πολύ χαρούμενος που η ομάδα επέστρεψε εκεί που αξίζει να είναι, στην μεγάλη κατηγορία. Και όχι μόνο εκεί, αλλά να είναι στην κορυφή, στις πρώτες θέσεις. Από την καρδιά μου να ξαναζήσει ο Άρης στιγμές μεγάλες, όπως αυτές που ζήσαμε κι εμείς με Ατλέτικο, Ευρώπη κτλ. Το ποδόσφαιρο είναι σίγουρα δεμένο με τα λεφτά, αλλά δεν αρκούν αυτά, είναι και το συναίσθημα. Κι αν με ρωτούσες θα σου έλεγα, ότι υπάρχουν στιγμές, όπως αυτές που έζησα με τον Άρη, που θα ήθελα να τις ξαναζήσω, ακόμη και χωρίς χρήματα, τζάμπα, μόνο και μόνο για τα όσα ένιωθα».

Για τον κόσμο και τις αναμνήσεις:

«Θυμάμαι ακόμη την στιγμή που θα έβγαινα στην τηλεόραση πριν το ματς με την Ατλέτικο και δεν μπορούσα να μιλήσω γιατί έβλεπα τον κόσμο στο γεμάτο Χαριλάου και προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι γίνεται».

Για το αν πίστευε ποτέ ότι ο Άρης θα ζούσε τις περιπέτειες του υποβιβασμού:

«Ποτέ δεν το πίστευα, ότι θα έφτανε σε αυτό το σημείο ο Άρης, τέτοια ομάδα, με τέτοιο κόσμο, με τέτοιο γήπεδο και τέτοια ιστορία. Ήταν ένα τραγικό γεγονός, αλλά δεν πρέπει να ξαναγίνει ποτέ. Να φτάσει στις τρεις πρώτες θέσεις και να παίζει Ευρώπη και τελικούς».

Τι πρέπει να προσέξει πια ο Άρης:

«Πρώτο πράγμα είναι το οικονομικό, δεν μπορείς να κάνει τίποτα χωρίς λεφτά. Βέβαια πέρα από αυτό χρειάζεται και οι παίκτες που θα παίζουν να ξέρουν πού παίζουν σε ποια ομάδα και να δίνουν πάντα το κάτι παραπάνω. Να δείξουν καρδιά, πάθος για τον κόσμο. Πρέπει να βγάλουν 100 πράγματα στο γήπεδο για να φτάσει ψηλά η ομάδα. Δεν ξέρω τι γίνεται τώρα στον Άρη, αλλά δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος».

Για τον Ερέρα και τον Κούπερ:
«Σπουδαίος προπονητής ο Κούπερ, ένας από τους καλύτερους προπονητές που είχα στην καριέρα μου. Μακάρι και ο Ερέρα και βοηθήσει την ομάδα του Άρη».

Για τα γκολ που θυμάται:

«Θυμάμαι το γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Και πάνω από όλα το γκολ με την Ρόζενμποργκ για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα λιγκ. Μπορεί να ήταν από μισό μέτρο, αλλά ήταν σπουδαίο γκολ».

Το μήνυμά του στον κόσμο του Άρη:

«Τι να πω γι αυτόν τον κόσμο. Είναι ο καλύτερος κόσμος του… κόσμου! Σου δίνει δύναμη στο γήπεδο, όταν είσαι κουρασμένος, είναι δίπλα σου και σε βοηθάει. Να είναι πάντα κοντά στην ομάδα κι εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ζήσουν μεγάλες στιγμές».

Για τον αν έρχεται στην Ελλάδα κι αν έχει κρατήσει φιλίες:
«Είχα έρθει στο Ολυμπιακός-Ριέκα και ξανάρθω τον Αύγουστο να δω τους φίλους. Κράτησα φιλία με τον Νίκο Λαζαρίδη, ήμασταν πέντε χρόνια μαζί συμπαίκτες σε Αστέρα και Άρη, πάει πολύ καλά και ως παίκτης και τώρα ως τεχνικός διευθυντής, αλλά και τον Μάρκο Βελλίδη».

To Top