Τσέλσι ανατροπής με… ανίκητο Μουρίνιο

Ο Ντεμπά Μπα «ντύθηκε»… Κοστίνια του 2004 και ο Ζοσέ Μουρίνιο… παρέμεινε δρομέας! Το γκολ του επιθετικού της Τσέλσι στο 87′ διαμόρφωσε τη νίκη 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και της έδωσε την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League.

Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε από τον Πορτογάλο τεχνικό όπως αυτό του Κοστίνια το 2004, στην ισοφάριση της Πόρτο (στο 90′) απέναντι στη Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ»: Με σπριντ δίπλα στην γραμμή του πλαγίου. Ο «Μου», αυτή τη φορά, κλώτσησε κάτι που βρήκε μπροστά του και έφτασε, με υψωμένες τις γροθιές, στο σημαιάκι του κόρνερ, πέφτοντας πάνω στους παίκτες του που πανηγύριζαν, ένα κουβάρι, πεσμένοι στο έδαφος. Και καπάκι, ως κλασικός Μουρίνιο, έδωσε οδηγίες στον Φερνάντο Τόρες που ήταν πάνω-πάνω!

Ενας Μουρίνιο που παρέμεινε επιτυχημένος για ένατη φορά σε προημιτελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έχοντας οκτώ προκρίσεις στο Champions League και μία στο (παλιό) Κύπελλο UEFA!

Οι αλλαγές και οι… εναλλαγές!

Οσο για τον αγώνα; Την πρόκριση την «καθάρισαν» οι αλλαγές του Μουρίνιο, με τον Σίρλε, που μπήκε αντί του τραυματία Αζάρ στο 18′, να πετυχαίνει το 1-0 στο 32′ και τον Μπα, που αντικατέστησε τον Λάμπαρντ στο 66′, να δίνει την πρόκριση. Ένα ματς που η Παρί, χωρίς τον τραυματία Ιμπραϊμοβιτς, έδειχνε να μην… ζορίζεται ως το 30′, με την Τσέλσι να απειλεί στο 28′ με τον Λάμπαρντ, να σκοράρει στο 32′ με τον Γερμανό και να πιέζει, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 37′ με τον Κέιχιλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λονδρέζοι είχαν δύο δοκάρια με τους Σίρλε στο 52′ και Οσκαρ στο 54′, έχασαν ευκαιρίες, αλλά μετά το 70′, που ρίσκαραν και περισσότερο, η Παρί (που πιέστηκε) απείλησε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μάξουελ (76′) και Καβάνι (77′), πριν δεχθεί το 2-0.

Στην εκπνοή, ο Τσεχ απέκρουσε το σουτ του Μαρκίνιος και η πρόκριση ήρθε για τους «μπλε».

ΣΚΟΡΕΡ: 32′ Σίρλε, 87′ Μπα

ΔΟΚΑΡΙΑ: 52′ Σίρλε, 54′ Οσκαρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Προένσα (Πορτογαλία)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 24′ Ουίλιαν, 41′ Λάμπαρντ, 56′ Ιβάνοβιτς, 82′ Νταβίντ Λουίζ – 27′ Βεράτι, 52′ Λούκας 40′ Καβάνι, 79′ Μάξουελ

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (66′ Μπα), Όσκαρ (81′ Τόρες), Αζάρ (18′ Σίρλε), Oυίλιαν, Ετό.

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Σιρίγκου, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ, Μάξουελ, Ζαγιέ, Μότα, Ματουιντί, Βεράτι (55′ Καμπάιγ), Λούκας (85′ Μαρκίνιος), Καβάνι, Λαβέτσι (73′ Παστόρε).

πηγή: sentragoal.gr

To Top