Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Θρίαμβος με τριάρα από το πρώτο μέρος (video)

Mε μία μεστή εμφάνιση και ένα καταιγιστικό πρώτο μέρος, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 3-1 της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ για το ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής της Premier League. Οι πολίτες πήραν μία θριαμβευτική νίκη από το πρώτο μέρος, αφού μέχρι το 34′ είχαν σκοράρει τα τρία τέρματα του ματς. Μείωσε στο φινάλε ο Χάντσον-Οντόι για τους μπλε.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατάφερε να πλησιάσει την 4άδα, αφού με δύο αγωνιστικές λιγότερες, έφτασε την 5η θέση και μετράει ίδιους βαθμούς (29) με την Τότεναμ. Από την άλλη, η Τσέλσι έμεινε στους 26 και έπεσε στην 8η θέση.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε φουριόζα από την αρχή του παιχνιδιού και φρόντισε να απειλήσει από νωρίς. Στο 16′ χτύπησε για πρώτη φορά με τον Ντε Μπράινε να βρίσκεται απέναντι από τον Μεντί, αλλά να μην καταφέρνει να ευστοχήσει. Στο 17′ απείλησε ξανά με επκίνδυνο γύρισμα του Στέρλινγκ.

Το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει για τους πολίτες. Στο 18ο λεπτό ο Γκιουντογκάν γύρισε όμορφα στα όρια της περιοχής, εκμεταλλευόμενος την πάσα του Φόντεν και με ωραίο σουτ έγραψε το 0-1.

Tρία λεπτά αργότερα, η Σίτι έγραψε το 0-2. Ο Ντε Μπράινε βρήκε με πάσα τον Φόντεν μέσα στην περιοχή, και ο νεαρός παίκτης των πολιτών νίκησε τον Μεντί στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Οι πολίτες συνέχισαν να πιέζουν και στο 34′ έγινε το 0-3. Ο Στέρλινγκ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, σούταρε μέσα από την περιοχή, αν και καθυστέρησε, με το σουτ του να καταλήγει στο δοκάρι. Στη συνέχεια ο Ντε Μπράινε σκόραρε παίρνοντας το ριμπάουντ. Πριν από το τέλος του ημιχρόνου στο 44′ ο Γκιουντογκάν δεν κατάφερε με το τακουνάκι να πετύχει ένα ακόμη τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον έλεγχο του ρυθμού του παιχνιδιού. Οι πολίτες έμπαιναν με σχετική ευκολία στην περιοχή της Τσέλσι, φανερώνοντας τα αμυντικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι μπλε.

Στο 54′ ο Ρόδρι έχασε μεγάλη ευκαιρία παίρνοντας την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, με τον Μεντί να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 58′ ο Κόβατσιτς απείλησε για την Τσέλσι με μακρινό σουτ. Οι πολίτες έως και το τέλος διαχειρίζονταν το παιχνίδι, αν και στο φινάλε οι μπλε βρήκαν το γκολ της τιμής. Στο 90+2′ ο Χάβερτς βρήκε με σέντρα τον Χάντσον-Οντόι, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-3.

Τσέλσι: Μεντί, Τσίλγουελ, Σίλβα, Ζουμά, Αθπιλικουέτα, Κόβατσιτς, Καντέ, Μάουντ, Πούλισιτς, Βέρνερ, Ζίγιες

Μάντσεστερ Σίτι: Στέφεν, Κανσέλο, Στόουνς, Ντίας, Ζιντσένκο, Γκιουντογκάν, Ρόδρι, Ντε Μπράινε, Σίλβα, Φόντεν, Στέρλινγκ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
Παρασκευή 1 Ιανουαρίου

Έβερτον – Γουέστ Χαμ 0-1 (86′ Σούτσεκ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Άστον Βίλα 2-1 (40′ Μαρσιάλ, 62′ Φερνάντες / 58′ Τραορέ)

Σάββατο 2 Ιανουαρίου

Τότεναμ – Λιντς 3-0 (29′ πεν Κέιν, 43′ Σον, 50′ Αλντερβάιρελντ)

Κρίσταλ Πάλας – Σέφιλντ 2-0 (4′ Σλουπ, 45+6′ Έζε)

Μπράιτον – Γουλβς 3-3 (13′ Κόνολι, 47′ πεν. Μοπέ, 70′ Ντανκ / 19′ Σαΐς, 34′ αυτ. Μπερν, 44′ πεν. Νέβες)

Γουέστ Μπρομ – Άρσεναλ 0-4 (23′ Τίρνεϊ, 28′ Σακά, 61′, 64′ Λακαζέτ)

Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Νιούκαστλ – Λέστερ 1-2 (82′ Κάρολ / 55′ Μάντισον, 72′ Τίλεμανς)

Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (90+2′ Χάντσον – Οντόι / 18′ Γκιουντογκάν, 21′ Φόντεν, 34′ Ντε Μπράινε)

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου

22:00 Σαουθάμπτον – Λίβερπουλ

To Top