Τσέφεριν: «Μην τους λέτε οπαδούς, είναι ο καρκίνος του ποδοσφαίρου και της κοινωνίας» (video)

Οι δηλώσεις του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την σύσκεψη με τους Big-4 του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ.Τσέφεριν:

«Ήταν δύσκολο για εμάς να έρθουμε εδώ. Κι αυτό λόγω των φοβερών επεισοδίων. Όλοι είμαστε λυπημένοι και εξαγριωμένοι λόγω όλων των φοβερών πραγμάτων που συνέβησαν, της παράλογης βίας. Κάποιοι χρησιμοποιούν τους αγώνες ποδοσφαίρου για εγκληματικές πράξεις. Τι είδους άνθρωπος επιτίθεται σε άλλον επειδή φοράει τη φανέλα μιας άλλης ομάδας;

Είναι καρκίνος του ποδοσφαίρου. Μην τους λέτε οπαδούς. Είναι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το ποδόσφαιρο για τις βλακώδεις ιδέες τους. Δεν μπορώ να είμαι ευγενής.

Συμφωνούμε με τον κύριο πρωθυπουργό ότι πρέπει να πούμε φτάνει πια. Θα σταματήσει. Η βία και ο χουλιγκανισμός είναι πρόβλημα όλης της Ευρώπης. Από Σκανδιναβία σε Πορτογαλία, σε Τουρκία, παντού.

Πρέπει να συνεργαστούμε εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολογίζω στην ελληνική κυβέρνηση για να μας βοηθήσουν.

Ζητώ από όλους να μας βοηθήσετε για να εξαφανίσουμε τον καρκίνο όχι μόνο από το ποδόσφαιρο, αλλά από την κοινωνία. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να στηρίζεται οποιαδήποτε μορφή βίας.

Σήμερα κάναμε ένα πρώτο βήμα. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τόσο φοβερό. Είμαστε αποφασισμένοι. Δεν είναι μια πολιτική δήλωση. Ήρθαμε σε επαφή με τον πρωθυπουργό πολλές φορές μετά τα γεγονότα. Μιλήσαμε, κάναμε αυτοκριτική. Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε περισσότερα».

To Top