Βόμβα Μητσοτάκη: «Κλείνουν όλες οι λέσχες οπαδών – Να μη φτάσουμε στον αποκλεισμό των ομάδων από την Ευρώπη»

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός «κάθε ομάδα θα έχει μόνο έναν σύνδεσμο οπαδών, ενώ η αστυνομία θα ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων σε θύρες όπου στο παρελθόν έχουν δημιουργηθεί προβλήματα».

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα «να μην χρειαστεί αποκλεισμός ομάδων από ευρωπαϊκές οργανώσεις είναι το ύστατο μέτρο».

Στο ξεκίνημα των δηλώσεών του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η χώρα μας φιλοξενεί τον ευρωπαϊκό τελικό του Super Cup και κανονικά ένα τέτοιο γεγονός θα έπρεπε να σηματοδοτεί μόνο την ειρηνική συνάντηση οπαδών από διαφορετικές χώρες. «Όμως, δυστυχώς, πραγματοποιείται στη σκιά ενός πένθους επειδή έτσι το θέλησαν κάποιες εγκληματικές συμμορίες».

«Δυστυχώς, συχνά και η στάση των συλλόγων, των συνδέσμων, ακόμα και του Τύπου, δεν προωθεί μία κουλτούρα συνύπαρξης» επισήμανε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός και αναφερόμενος στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, δεσμεύτηκε ότι «οι ένοχοι θα βρεθούν και θα τιμωρηθούν. Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, έχει κανόνες. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη. Δεν δέχεται υποδείξεις από άστοχη φωνή εκτός συνόρων, ακόμα και αν αυτή είναι επίσημη».

Μιλώντας για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η πολιτεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε το κλείσιμο των συνδέσμων.

«Σε εθνικό επίπεδο όπως ορίζει ο νόμος οι λέσχες των οργανωμένων οπαδών θα κλείσουν. Κάθε ομάδα θα έχει έναν μόνο σύνδεσμο. Η αστυνομία θα έχει ουσιαστικό έλεγχο για να ελέγχει την είσοδο των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα».

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη έγιναν μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν, αλλά και την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Αλαφούζο, Βαγγέλη Μαρινάκη και του εκπροσώπου του Ιβάν Σαββίδη, Αρτούρ Νταβιντιάν. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι υπουργοί Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.

To Top