ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τσίκινης: “Πέναλτι στον Γκάμα, δεν υπάρχει πέναλτι για τον Βόλο, σωστά ακυρώθηκε το γκολ”

Σωστή η απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι σε ανατροπή του Γκάμα από τον Μπαριέντος στο 14ο λεπτό, τονίζει ο Ηρακλής Τσίκινης για τον αγώνα Βόλος – Άρης, όμως χρεώνει λάθος σε διαιτητή και στον βοηθό Δημόπουλο στην φάση του 90′ διότι η μπάλα βγήκε ξεκάθαρα εκτός παιχνιδιού και θα έπρεπε το άουτ να υποδειχθεί χωρίς να χρειαστεί η χρήση του VAR. 

Αναλυτικά όσα σχολίασε ο Τσίκινης στο soccerplus.gr:

Aγώνας: Βόλος – Άρης 0-1 Διαιτητής: Βάτσιος Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Επί της ουσίας στο παιχνίδι αυτό η φάση του 90′ ήταν διαιτητικά ελεγχόμενη, η γενική εικόνα της διαιτησίας ήταν καλή, με τον διαιτητή της αναμέτρησης είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς.Σωστή η απόφαση του διαιτητή να καταλογίσει πέναλτι σε ανατροπή του Γκάμα από τον Μπαριέντος στο 14ο λεπτό. Ήταν κοντά στη φάση καταλόγισε απευθείας την παράβαση και δεν χρειάστηκε η χρήση του VAR.

Στο 68′ υπάρχει ένα μαρκάρισμα του Ντάτκοβιτς στον Περέα μέσα στην περιοχή του Άρη, ο διαιτητής σωστά διέταξε την συνέχεια του παιχνιδιού καθώς δεν υπήρξε κάτι επιλήψιμο.

Στην περίπτωση της φάσης του 90′ έχω την εντύπωση ότι θα έπρεπε να την δει ο διαιτητής καθώς η μπάλα βγαίνει ξεκάθαρα εκτός παιχνιδιού και σοβαρή ευθύνη φέρει και ο βοηθός Δημόπουλος που ελέγχει τη γραμμή, αν και η φάση έγινε στην απέναντι πλευρά. Ευτυχώς σε αυτή τη φάση το VAR έσωσε το παιχνίδι γιατί θα έμπαινε ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει και με την βοήθεια της τεχνολογίας ελήφθη η σωστή απόφαση.

Γενικά ήταν μία καλή διαιτησία που έχει όμως ένα σοβαρό λάθος το οποίο διορθώθηκε με τη βοήθεια του VAR, ο διαιτητής ήταν καλός στον πειθαρχικό έλεγχο, εκτός της φάσης του 90′ το παιχνίδι κύλησε ομαλά.

Βαθμολογία: 8.00

To Top